FETÖ'nün darbe girişimi yabancıyı vazgeçirmedi

- Microsoft Türkiye Genel Müdürü Kansu: - "Türkiye'nin büyük potansiyeline inanan Microsoft, dün olduğu gibi bugün de, bundan sonrasında da Türkiye'nin dijital dönüşümüne eşlik etmeye ve destek olmaya devam edecektir" - Toyota Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Kato: - "Türkiye'de toplam yatırımımız 1,7 milyar avro değerine erişmiştir. Bu yılın sonuna doğru seri üretime geçeceğiz ve projemizle ilgili belirlediğimiz planlarımızda hiçbir değişiklik bulunmamaktadır" - Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Allemann: - "Türkiye ekonomisine ve büyüme potansiyeline inancımız sonsuz. 107 yıldır olduğu gibi bu ülkeye yatırım yapmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi yabancıyı vazgeçirmedi

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakış açısını değiştirmedi. Yabancılar, Türkiye ekonomisine güven duymaya ve yatırım yapma mesajları vermeye devam ediyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatları pahasına giriştiği mücadele sonrasında darbe sabahı ortaya çıkan büyük ve güçlü milli birlik duygusunun ekonomiye bir doping etkisi olacağını söyledi.

Kansu, darbe girişimi sonrası siyasi partiler düzeyinde ortaya çıkan ulusal konsensüs arayışının son derece kıymetli olduğunu ifade ederek, "Bu durumun siyasi istikrarı pekiştirdiği ölçüde Türkiye ekonomisine ayrıca olumlu anlamda çok güçlü bir etkisi olacaktır." dedi.

Microsoft'un 1990’lı yılların başından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiğini hatırlatan Kansu, dünyanın 20 büyük ekonomisi içerisinde yer alan Türkiye'nin, genç, dinamik nüfusu ile önümüzdeki on yılların dünya ekonomisinin gelişimine damgasını vuracak başlıca ülkelerden biri olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin bu büyük potansiyeline inanan Microsoft, dün olduğu gibi bugün de, bundan sonrasında da Türkiye'nin dijital dönüşümüne eşlik etmeye ve destek olmaya devam edecektir" diyen Kansu, global stratejilerini hayata geçirerek Türkiye'yi bulunduğu bölgede en başarılı pazar yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sadece finansal başarı ile sınırlı kalmayıp Türkiye'nin mobil cihazlar ve bulut bilişimde en başarılı ülke olarak öne çıkmasını amaçladıklarını kaydeden Kansu, "Burada yeni yatırımlar kadar, mevcut yatırımların modernizasyonu ve verimliliğine yönelik çalışmalar, dolayısıyla mobilite ve bulut bilişim sistemleri de büyük bir önem taşıyor. Microsoft olarak, bu hedefin gerçekleşmesi için eğitimden start up ekosisteminin desteklenmesine kadar uçtan uca çözümler üretiyoruz." şeklinde konuştu.


- Siber güvenlikte yatırımlara devam


Murat Kansu, son dönemde siber güvenliğin de Türkiye gündeminin üst sıralarına yerleştiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araştırmalara göre, kimlik çalınmaları ve saldırının fark edilmesi arasında geçen ortalama 229 günde 160 milyon müşteri kaydı ele geçiriliyor. Bu da pazarda 3 trilyon dolar değerinde bir zarara yol açıyor. Microsoft, bu alanda da geniş güvenlik çözümleri yelpazesi sunuyor ve yatırımlarda bulunuyor. 2015 yılında sadece siber güvenlik alanına 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Her ay 300 milyar kimlik doğrulaması yapılıyor, 200 milyar adet e-posta spam ve zararlı yazılım için analiz ediliyor. Bu alanda yatırımlarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz."

Microsoft'un dünyanın en büyük antivirüs ve antimalware servisine sahip olduğunu belirten Kansu, "Microsoft olarak, gelişmiş teknoloji ve araçları doğru uzmanlık ve bakış açısıyla bir araya getirerek interneti herkes için daha güvenli bir yer haline getirmeyi ve siber suçlara karşı yürütülen küresel mücadeleyi desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da yatırımlarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Kansu, dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri alanında Türkiye'nin artık geriden gelme lüksü olmadığını da vurguladı.


- "Bin kişiyi aşan işe alım faaliyetlerimiz halen devam etmektedir"


Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato da Toyota'nın Türkiye'deki toplam yatırımının 1,7 milyar avro değerine ulaştığını belirterek, bu yılın sonuna doğru seri üretime geçeceklerini ve projeleri ile ilgili belirledikleri planlarda hiçbir değişiklik olmadığını bildirdi.

Kato, "Bu kapsamda bin kişiyi aşan işe alım faaliyetlerimiz de halen devam etmektedir. Tüm bunların yanı sıra Türkiye, Toyota'nın Avrupa satışları açısından önemli bir pazardır. Türkiye'deki tüm üretim/ihracat faaliyetlerimiz, planlarımız doğrultusunda sürmektedir." diye konuştu.

IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan ise IBM'in uzun yıllardır Türkiye'nin bilişim sektörünün gelişiminde tarihi rol oynadığını ifade ederek, "IBM olarak, Türkiye'nin 2023 vizyonu hedeflerine ulaşmasının anahtarı olan Türkiye bilişim sektörünün gelişimine daha fazla katkı sağlamak üzere müşterilerimizi destekleme taahhüdümüzü sürdürüyoruz." dedi.


- "Türkiye Nestle için çok önemli bir ülke"


Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Felix Allemann, Türkiye'nin Nestle için çok önemli bir ülke olduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisi ve büyüme potansiyeline inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı.

Allemann, şu görüşleri dile getirdi:

"Nestle, Türkiye pazarına İsviçre'de kurulmasından sadece 8 yıl sonra girdi ve bugün Bursa Karacabey ile Kestel'deki iki fabrikamızda üretimimizi sürdürerek doğrudan 3 bin 800, dolaylı olarak da 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Şirketimizin 150 yıllık global taahhüdü doğrultusunda, Türkiye’deki tüketicilerimize yüksek kaliteli, lezzetli ve sağlıklı ürünler sunmaya ve daha iyi yaşamaları için beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanlarında farkındalıklarını artırmaya devam edeceğiz."


- "Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük ülkesi durumunda"


3M Türkiye Genel Müdürü Mert Büyükyazgan da Türkiye'de 1987'den bu yana faaliyet gösterdiklerini ve bu süre içinde her zaman Türk ekonomisinin gücüne, potansiyeline inandıklarını, dinamizminden ilham aldıklarını ifade etti.

Büyükyazgan, 3M Türkiye'nin elde edilen gelir açısından Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük ülkesi durumunda olduğunu belirterek, "3M olarak, Türk ekonomisine güveniyoruz ve planlanan yatırımlarımızda herhangi bir değişiklik yapmayacağız." dedi.












Yorumlar