FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması

- FETÖ'nün Jandarma’daki yapılanmasının "Marmara bölge imamı" olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı" bankacıyla, bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma’daki yapılanmasının ''Marmara bölge imamı'' olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı'' bankacıyla bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, Çekmeköy Karakol Komutanlığında çalışan, darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev alan ve daha sonra tutuklanan M. A. ve M. Ö., ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi içerisinde hareket ettiklerini, "ağabey" konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini anlatması üzerine savcılık bu isimleri incelemeye aldı.

Söz konusu isimleri bulan savcılık, şüpheliler R. Ş. ve E. P.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin de ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütün ''İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı'' E.D.'ye ulaşıldı. Özel bir bankada halen çalıştığı tespit edilen şüpheli E.D., ifadesinde, yapılanmaya ilişkin bilgi verdi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık, örgütte Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olarak görev yapan öğretmen N.K.'yı tespit ederek gözaltına aldı.

Savcılık ayrıca gözaltına alınan bankacı E.D'nin, Kartal Soğanlık Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığında görevli Üsteğmen Yılmaz Candır ile irtibatını tespit etti. Söz konusu üsteğmenin de darbe girişimine karıştığını belirlenmesi üzerine Candır da gözaltına alındı.

Savcılık, öğretmen N.K, bankacı E.D ve üsteğmeni "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de üç şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

Yorumlar