FETÖ'nün darbe girişimi kameralara yansıdı

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM Mahmut Bey Gişeleri, Saraçhane, Vezneciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan olayların görüntüleri ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi kameralara yansıdı

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM Mahmut Bey Gişeleri, Saraçhane, Vezneciler, İstanbul Büyükşehir Beeldiyesi'nde yaşanan olayların görüntüleri kameralara yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kameralarına yansıyan görüntülerde, 15 Temmuz gecesinde darbe girişimi başlamadan önce köprüyü kapatmak için yol alan ilk askeri aracın saat 21.38'de Boğaziçi Köprüsü Beylerbeyi katılımından Boğaziçi Köprüsü girişini kapatmak üzere hareket ettiği görülüyor.

Ayrıca görüntülerde askeri aracın geçişinin hemen ardından bir itfaiye aracının kısa süreli durduğu, hareket ettiği esnada da aracın üzerine çıkan askerlerin olduğu aynı kamera kayıtlarında yer alıyor. Aynı araç saat 21.42'de, taşıdığı askerleri köprü girişine indirerek buraya konuşlanıyor. Askerler de köprü trafiğini durdurarak, araçları Çamlıca ve Beylerbeyi istikametine doğru yönlendiriyor. Bu hareketlilik Boğaziçi Anadolu kamerasında saat 21.46'da gözlemlenmeye başlıyor.

- Tanklardan ateş açılıyor

Boğaziçi Köprüsü Avrupa Anadolu yönünde trafik akışı saat 23.51'e kadar devam ediyor, 23.51 ve sonrasında güvenlik gerekçesiyle emniyet güçleri tarafından köprü araç trafiğine kapatılıyor. Saat 00.54'te Altunizade yönünden gelen iki tank köprü üzerine doğru hareket etmeye başlıyor ve tanklar 00.54'te Boğaziçi Köprüsü Anadolu kamerasından net bir şekilde görülüyor. 01.32'de halk köprü girişine doğru hareket etmeye başlıyor.

Emniyet güçlerinin uzun süreli "teslim olun" çağrısına uymayan askerler saat 05:28'de tankın namlusunu halkın üzerine çevirerek atış gerçekleştiriyor. Bu atış sonrasında bir kişi yaşamını yitiriyor. 06.10'da teslim olma kararı alan askerler, bundan sonra silahlarını ve teçhizatlarını bırakarak köprü girişine doğru yürümeye başlıyor. Köprü üzerinde bulunan askeri araç ve tanklar saat 10.30'da köprü üzerinden çekilerek, köprü 10.30 sonrasında iki yönde de araç trafiğine açılıyor.

Görüntülerde darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde saat 22.42'de araç geçişine iki yönde de kapatılarak, bu noktada da uzun süreli bir bekleyiş başlıyor. Saat 01.00 sonrasında da köprü üzerinden iki yaka geçişinde hiçbir şekilde araç geçişine izin verilmiyor. Görüntülerde saat 10.00 civarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü iki yönde de araç trafiğine açılıyor.

- İBB önünde yaşananlar dakika dakika kameralarda

15 Temmuz akşamı saat 22.00 civarında Mahmutbey yönünden yola çıkan 6 askeri aracın ise saat 22.50'de Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına ulaştığı görülüyor. O sırada asker hareketliliği görüntülere yansırken, önce 3 asker yaya olarak Vezneciler Fatih yönünde trafik akışını kesiyor, saat 23.21'de ise askeri araç aynı yere gelerek trafik akışını tamamen durduruyor. Aynı saatlerde Fatih Caddesi bitişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde girişler iki askeri kamyon tarafından kapatılarak trafik akışı engelleniyor. Askerlerle konuşmaya çalışan bir vatandaşın ise saat 01.30'da ayağından vurulduğu, yine saat 02.17'de askerle konuşmak için yaklaşan 2 vatandaşın ayaklarından vurulduğu görüntülere yansıyor.

Görüntülerde, İstanbul'un birçok bölgesinde de yaşanan olayların kameralara yansıdığı dikkati çekiyor.

Yorumlar