FETÖ'nün "ByLock, Eagle ve Tango üçlüsü" itirafı

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında hazırlanan iddianamede, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada etkin pişmanlıktan faydalanan bir komiserin @JeansBiri isimli twitter hesabının sahibi şüpheli Ahmet Kemal Aydoğdu'yla ilgili ifadelerine yer verildi - Komiser Mehmet S'nin iddianamedeki ifadesinden: - "2016 yılı Ocak ayında Elazığ'da bir parkta bulunduğumuzda Ahmet Kemal benim telefonumda bulunan ByLock isimli programı silerek Bluetooth üzerinden Eagle isimli programı yükledi ve artık bunu kullanacağımızı söyledi" - "Yaklaşık 2 ay bu programı kullandıktan sonra 2016 yılı mart ayı civarında yine Ahmet Kemal Aydoğdu telefonuma bu sefer Tango isminde fakat bilinen Tango programı olmayan bir program yükledi. Programın içeriği ByLock'un biraz daha değişik haliydi. Bu programı da yine bluetooth üzerinden telefonuma yükledi"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün "ByLock, Eagle ve Tango üçlüsü" itirafı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında hazırlanan iddianamede, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında itirafçı bir komiserin @JeansBiri isimli twitter hesabının sahibi şüpheli Ahmet Kemal Aydoğdu'yla ilgili ifadelerine yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, 19 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, @JeansBiri isimli twitter hesabı sahibi şüpheli Ahmet Kemal Aydoğdu'nun bağlantıları da ortaya çıktı.

Aydoğdu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan @haykobagdat, @mansuryavas, @LeventUzumcu, @orhanaydin6, @arzuyldzz, @AmedDiicle, @MetinUca isimli kullanıcıların hesaplarının onaylanmasına (Twitter kullanıcıları arasında mavi tik alma olarak tabir edilen ve hesabın ilgili kişiye ait olduğunu kanıtlayan bir durum) yardımcı olduğu anlatılan iddianamede, bu kişilerin de kendisine Twitter üzerinden teşekkür ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, Aydoğdu'nun savunmasında bu kişileri tanımadığını savunarak, hesabın onaylanmasının ne anlama geldiğini bilmediğini söylediği kaydedildi.

İddianamede, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturmada etkin pişmanlıktan faydalanan şüpheli komiser Mehmet S'nin, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı eğitim kurumlarında çalıştığı ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Aydoğdu ile ilgili ifadelerine de yer verildi.

Sakarya'da görev yaptıktan sonra 2015 yılı şubat ayına kadar annesinin rahatsızlığı sebebiyle Elazığ'a tayin istediğini ve Mart ayında Elazığ'a geldiğini anlatan Mehmet S'nin iddianamede yer verilen ifadesi şöyle:

"Evren isimli kişi, Sakarya'dayken benim telefonumda bulunan ByLock programına Elazığ'da benimle ilgilenecek kişinin kodunu girdi. Sonra biz ByLock üzerinden bu şahısla görüşmeye başladık. Elazığ'a geldiğimde bir çay bahçesinde bu şahısla buluştuk. Orada şahsın Elazığ Yavuz Selim Kolejinde çalışan Ahmet Kemal isimli şahıs olduğunu öğrendim. 'Salih' isimli kod ismini kullanıyordu. Ben Elazığ'dayken Ahmet Kemal isimli şahısla ayda bir buluşup sohbet ederdik. Bu sohbetlere ikimiz dışında kimse katılmadı. Çünkü benim Elazığ'da akademiden aynı dönem arkadaşım yoktu. 2016 yılı Ocak ayında bir parkta bulunduğumuzda Ahmet Kemal benim telefonumda bulunan ByLock isimli programı silerek Bluetooth üzerinden Eagle isimli programı yükledi ve artık bunu kullanacağımızı söyledi."

Yaklaşık 2 ay bu programı kullandıktan sonra 2016 yılı mart ayı civarında yine Ahmet Kemal Aydoğdu'nun telefonuna bu sefer Tango isminde fakat bilinen Tango programı olmayan bir program yüklediğine vurgu yapan Mehmet S., ifadesinde, "Programın içeriği ByLock'un biraz daha değişik haliydi. Bu programı da yine bluetooth üzerinden telefonuma yükledi. Ahmet Kemal ile Elazığ'da görev yaptığım süre zarfında 4-5 kez görüştük. Ahmet Kemal, Elazığ'da üst düzey FETÖ yöneticilerinden biriydi. Ahmet Kemal'in bir üst abisi de A. isimli şahıstı fakat ben bu şahsı hiç görmedim. " değerlendirmesinde bulundu.

İddianamede, şüpheli polisin söz konusu ifadelerinden de anlaşılacağı üzere şüpheli Ahmet Kemal Aydoğdu'nun kendisine bağlı FETÖ mensupları bulunan imamlık düzeyinde bir FETÖ/PDY yöneticisi olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sosyal medya üzerinden provokasyon yapmak amacıyla kullanılan @JeansBiri isimli hesabı ilk açan ve kullanan da şüphelinin bizzat kendisidir. Bunun en açık delillerinden birisi de şüphelinin son paylaşımının 26 Ekim 2016 tarihli olup, 27 Ekim 2016 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmasından sonra profilden başkaca herhangi bir paylaşım yapılmamış olmasıdır. Bu husus şüphelinin 22 Kasım 2016 tarihinde sorguya çıkarıldığı İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından da sorgu sırasında tespit edilmiş ve şüpheli mahkemece tutuklanmıştır."

Yorumlar