FETÖ'cü pilotların uçurduğu F-16, mobilya fabrikasını kül etti

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan ve alçaktan uçan savaş uçaklarından birinin egzozundan çıkan ateşin tutuşması sonucu çıkan yangında mobilya fabrikası kül oldu

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'cü pilotların uçurduğu F-16, mobilya fabrikasını kül etti

ANKARA (AA) - MUHAMMED ALİ TORUNTAY - FETÖ'nün darbe girişiminde, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçaklarından birinin egzozundan çıkan ateşin tutuşturduğu Yenikent'teki bir mobilya fabrikası kül oldu.

Fabrikanın bekçisi Cemal Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı gece, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklardan birinin, alçaktan uçtuğu sırada patlama sesiyle birlikte egzozundan alev attığını belirtti. İlk etapta bu durumu "bomba atıldı" şeklinde algıladığını ifade eden Çimen, daha sonra fabrikadan dumanlar yükseldiğini söyledi.

Çimen, durumu hemen itfaiyeye, jandarma ekiplerine ve fabrika yöneticilerine bildirdiğini ancak jandarmanın aldıkları emir nedeniyle karakoldan çıkamayacaklarını ifade ettiğini, itfaiye ekiplerinin de şehir merkezindeki saldırılar nedeniyle olay yerine gelmesinin uzun zaman aldığını kaydetti.

Fabrika Genel Müdürü Gürcan Öncü de olayı duyar duymaz intikal ettiklerini ama yangını söndürmek için ellerinden bir şey gelmediğini belirtti.

Öncü, fabrikada 200 kişinin istihdam edildiğini, olay gecesi fabrikaya koşan işçilerin de yangını gözyaşlarıyla izlediklerini anlattı.

İş yerlerinin yanması nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını dile getiren Öncü, olayla ilgili tahkikatın sürdüğünü sözlerine ekledi.






Yorumlar