FETÖ operasyonunda PKK'lılar yakalandı

- Bağcılar'da, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ operasyonunda PKK'lılar yakalandı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Bağcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üyelerinin yakalanması amacıyla 4 Ağustos'ta Göztepe Mahallesi Tamer ve Sinan sokaklarındaki üç adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, H.O (24), Y.C (21), K.B (25), İ.B (19), R.K (27), V.K (23), Y.E.S (24), T.S (52) ve Türkmenistan uyruklu R.O. (26) ile 18 yaşından küçük Ş.B, M.B. ve M.E gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada, 2 diz üstü bilgisayar, 9 cep telefonu, 42 kitap ve 26 CD ele geçirildi.

Şüphelilerden, PKK'nın gençlik yapılanması YDH-G üyesi oldukları oldukları iddia edilen K.B ile İ.B, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. 9 zanlı ise serbest bırakıldı.

"Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma" suçundan arandığı belirtilen ve halen gözaltında bulunan Y.C'nin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Yorumlar