FETÖ’ nün darbe girişimine tepkiler

-Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi Başkanı Şuayip Mekeç: -"Bizler şuna söz veriyoruz, her kim darbeye kalkışırsa, her kim bizim meşru haklarımıza suikast kurmaya kalkışırsa, hepimiz çoluk çocuk tankların önünde dikileceğiz"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ’ nün darbe girişimine tepkiler
BARTIN (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bartın Şubesi üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde bir araya gelen dernek üyeleri, açtıkları döviz ve pankartlarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Özgür-Der Bartın Şube Başkanı Şuayip Mekeç, grup adına yaptığı açıklamada, halkın iradesine suikast kuran, halkın sahip olduğu değerlere, darbe yapmaya kalkışan darbecileri lanetlemek için toplandıklarını söyledi.
Halkın sandıkta vermiş olduğu oyların gasbedilmeye çalışıldığını ifade eden Mekeç, şöyle konuştu:
"Bu halk geçmişten darbeleri biliyor, darbeler, bu memlekete hiçbir fayda sağlamamıştır. Allah’ın izniyle bu darbeciler, geri çekilmek zorunda kalmıştır. Halkımızın hassasiyetiyle, şeref mücadelesi için sokaklara çıkması sonucu püskürtülmüştür. Biz şuna inanıyoruz, rabbi için bir adım atarsa kişi rabbi ona koşarak gelir. Eğer Müslümanlar Allah’ın dinine yardım ederlerse, Allah onları yeryüzünde iktidar sahibi yapacak ve bu iktidarı dimdik ayakta tutacaktır. Bizim darbeye karşı vermiş olduğumuz bu mücadele bir anlık tepki değildir. Bizler şuna söz veriyoruz, her kim darbeye kalkışırsa, her kim, bizim meşru haklarımıza suikast kurmaya kalkışırsa, hepimiz çoluk çocuk tankların önünde dikileceğiz. Helikopterlerden bizi kurşunlasalar da meydanlardaki direnişini sürdüreceğiz. Mülk Allah’ındır, yeryüzü Allah’ındır ve galip olan Allah’ı yenecek hiçbir güç, hiçbir irade yoktur."
Açıklamanın ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.
-"Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır"
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece çok hazin bir olay yaşandığını, milletimin iradesine, vatanın aydınlık geleceğine kast eden şer odaklarının haince bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı.
Darbe girişimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, devlet, hükümet ve güvenlik güçlerinin gerekli cevabı verdiğini ve vermeye de devam edeceğini belirten Kösemusul, "Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz, darbelerden ve darbecilerden çok çekmiştir, bu müptezellik ve ahlaksızlığa asla müsaade etmemiştir ve etmeyecektir. Cennet vatanımızın tek karış toprağına halel gelmesin diye gözünü kırpmadan hain kurşunlarına yürüyen kahraman vatan evlatlarına Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz." diye konuştu.

Kösemusul, iş dünyası olarak demokrasiye ve milletin iradesine yürekten inandıklarını, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetinin yanında ve arkasında olduklarını ifade ederek, "Allah milletimize kuvvet versin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun." dedi.

Yorumlar