"FETÖ hayallerimizi çaldı"

- Çankırı'da grafikerlik yapan Serap Soytekin'in, 3 kez girdiği polislik sınavında 2 defa 1 puan, bir defa da yarım puanla elenerek hayaline ulaşması engellendi - Soytekin: - "Sınavlar için gittiğimizde bazı insanların üçerli beşerli gruplar halinde toplandıklarını gördüm. Not kağıtlarına isimler yazılıyor, bunlar bir yerlere götürülüyordu. Şimdilerde bunların ne olduğu net olarak ortaya çıktı" - "FETÖ, benim ve benim gibi birçok insanın hayatıyla oynadı, hayallerimizi çaldı. Bunların bir bedeli olmalı, hesabı sorulmalı"

Google Haberlere Abone ol
"FETÖ hayallerimizi çaldı"

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da grafikerlik yapan ve 3 kez girdiği polislik sınavından 1 ve yarım puanlarla elenen Serap Soytekin, "Sınavlar için gittiğimizde bazı insanların üçerli beşerli gruplar halinde toplandıklarını gördüm. Not kağıtlarına isimler yazılıyor, bunlar bir yerlere götürülüyordu. Şimdilerde bunların ne olduğu net olarak ortaya çıktı." dedi.

Çankırılı 37 yaşındaki Soytekin'in en büyük hayali, babası gibi polis olmaktı. Bu amaçla ilk kez 1998 yılında polislik sınavlarına giren Soytekin'e ilk girişinde 1 puanla başarısız olduğu söylendi. İkinci sınavda yarım puanla kaybettiği tarafına iletilen Soytekin, yılmayıp üçüncü kez şansını denemesine rağmen bu defa da yine 1 puanla hayallerinden uzaklaştırıldı.

Soytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis olan babasının yolunda ilerlemek için üç kez sınava girdiğini söyledi.

Polis olma hayaliyle büyüdüğünü ve sınavlara hazırlandığını dile getiren Soytekin, "Liseyi bitirdikten sonra ilk olarak 1998 yılında polislik sınavına girdim. Spordan 100 puan aldım, her şey çok güzel geçti. Sınav sonunda ise bana 1 puanla kaybettiğimi söylediler. 1999 yılında yeniden sınava girdim. Bu sefer de her şey güzel giderken bu kez dalga geçer gibi 'yarım puanla kaybettin' dediler. Yılmayıp 2000 yılında üçüncü kez girdiğim sınavı da 1 puanla kaybettiğimi bildirdiler. Girdiğim sınavlarda sanki dalga geçer gibi hep 1 puanla, yarım puanla polislik hayalimi çaldılar." dedi.

Sınavlar sırasında dikkatini çeken olaylar yaşadığını anlatan Soytekin, "Sınavlar için gittiğimizde bazı insanların üçerli beşerli gruplar halinde toplandıklarını gördüm. Not kağıtlarına isimler yazılıyor, bunlar bir yerlere götürülüyordu. Şimdilerde bunların ne olduğu net olarak ortaya çıktı." ifadesini kullandı.

- "FETÖ, benim ve benim gibi birçok insanın hayatıyla oynadı"

O zamanlar yapılanların bugünlerin başlangıcı olduğuna dikkati çeken Soytekin, "Bugün soruların çalındığını, torpillerin yapıldığını daha iyi görüyoruz. Birçok kişinin hayalini yıkan, mağdur eden, dinden soğutanlara lanet olsun. Hakkımın zerresini helal etmiyorum. FETÖ, benim ve benim gibi birçok insanın hayatıyla oynadı, hayallerimizi çaldı. Bunların bir bedeli olmalı, hesabı sorulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Soytekin, polislikten ümidini kesince grafiker olduğunu ama bu mesleğin hep içinde ukde olarak kaldığına işaret ederek, "Polislik mesleğini o kadar çok seviyormuşum ki Allah bana polis eş nasip etti." diye konuştu.

Yorumlar