FETÖ elebaşına disiplin para cezası

- FETÖ elebaşı Gülen, "kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine açtığı manevi tazminat davasında 2 bin lira disiplin para cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ elebaşına disiplin para cezası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, "kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı manevi tazminat davasında 2 bin lira disiplin para cezasına çarptırıldı.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, FETÖ elebaşı Gülen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davasının gerekçeli kararını açıkladı.

Kararda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı tarafından Gülen aleyhine disiplin para cezasına hükmedilmesinin talep edildiği hatırlatıldı.

Davanın, FETÖ elebaşı Gülen tarafından kötü niyetle açıldığı belirtilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Davalı ve onun gibi diğer üst düzey yöneticileri, siyasileri, basın ve medyayı da sindirmeye yönelik açıldığı anlaşıldığından, davacının haksız olduğunu bilerek, hiçbir hakkı olmadan, kötü niyetle bu davayı açıp kendisini ve mensubu olduğu örgütü kamuoyu önünde aklamaya yönelik iş bu davanın da açıldığı belirlendiğinden, bu nedenlerle yasal şartlar oluştuğundan bizzat davacının 2 bin lira disiplin para cezası ile mahkum edilmesine de karar verilmesi gerekmiş, bu gerekçe ile hükmün tesisi yasal görülmüştür."

Gerekçeli kararda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun "Kötü niyetle veya haksız dava açılmasının sonuçları" başlıklı 329. maddesinin 2. fıkrasındaki "Kötü niyet sahibi davalı veya hiçbir hakkı olmadığı halde dava açan taraf, bundan başka 500 Türk Lirasından 5 bin Türk Lirasına kadar disiplin para cezası ile mahkum edilebilir. Bu hallere vekil sebebiyet vermiş ise disiplin para cezası vekil hakkında uygulanır." ifadelerine yer verildi.

- Dava

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Çörten, ispat edilemeyen davanın reddine, haksız açılan dava nedeniyle 2 bin liralık para cezasının da davacı Gülen'den tahsiline karar vermişti.

FETÖ elebaşı Gülen, avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 15 Temmuz 2014'te düzenlenen 7. Büyükelçiler İftarı'ndaki konuşmasında "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.

Başvuru dilekçesinde, Erdoğan'ın konuşmasında Gülen'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edilmişti.

Yorumlar