FETÖ'de kripto çözülmesi sürüyor: Bugün de iki rütbeli teslim oldu

Yüzbaşı Burak Akın, itirafçı olmasından sonra FETÖ'nün kripto yapılanması çözülmeye başladı. Şu ana kadar 8 subay ve astsubay kripto olduğunu itiraf ederek teslim oldu

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'de kripto çözülmesi sürüyor: Bugün de iki rütbeli teslim oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasında yer aldığı ortaya çıkan Yüzbaşı Burak Yılmaz'ın itirafçı olmasından sonra örgütte çözülme başladı. Akın'ın itirafından sonra örgüt üyeleri kendiliğinden gelip teslim olmaya başladı. Dün 4 subayın teslim olmasından sonra bugün de bir subay ile 2 astsubay Emniyet'e giderek polise teslim oldu.

Habertürk'ün aktardığı habere göre, FETÖ'nün kendilerine meslekten atma, sürgün etme gibi bir çok baskı uyguladığını söyleyen Yarbay E.K. ile astsubaylar M.A. ile Ü.E. daha fazla dayanamayarak itirafçı olmak istediklerini söylediler.
Haklarında daha önce FETÖ ile ilgili açılmış bir soruşturma bulunmayan üç kripto askerin emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Burak Akın'ın itirafçı olup adli kontrolle bırakılması sonrası, dün Kara ve Deniz Kuvvetleri'nden 4 muvazzaf subay teslim olmuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma müdürü Burak Akın, 15 Temmuz gecesi darbecilere direndikten ve bacağından vurulduktan sonra kahramanlık madalyası almıştı. Akın'ın itirafçı olmasının ardından FETÖ'nün kriptoları çözülmeye başladı.

Yorumlar