Fenerbahçe'den "Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek

- İstanbul Sağlık Müdürü Albayrak, dün sahaya "Trafikte Seni Aşamıyoruz. Yaşama Yol Ver" pankartıyla çıkarak, kampanyaya destek veren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'na teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'den "Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçına "Trafikte Seni Aşamıyoruz. Yaşama Yol Ver" pankartıyla çıkan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nı kutladı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı Hattı'ndaki gereksiz aranmaların önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik "Yaşama Yol Ver " kampanyası kapsamında yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, kampanyaya bir destek de Fenerbahçe Kulübü'nden geldi. Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçına, dün akşam Ülker Sports Arena'da Anadolu Efes ile karşılayan Fenerbahçe takımı, sahaya "Trafikte Seni Aşamıyoruz. Yaşama Yol Ver" pankartı ile çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Sağlık Müdürü Selami Albayrak, İstanbul'da neredeyse her mahallenin yanı başında bir acil yardım istasyonu olduğunu ancak ambulanslar yola çıktığında sorunlar yaşandığını vurguladı.

Yola çıkıldığında trafiğin en büyük engel olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"İstanbullu sürücülerin bu konunun önemine müdrik olarak, fermuar fenomenine uyup, dikiz aynalarından siren ışığı ya da ambulans sesi duyduklarında ya sağa ya sola yanaşıp 1 dakika hareket etmeden beklemeleri, o ambulansın önünü açacak ve hastasına çok daha çabuk ulaşmasını sağlayacaktır. Bakanlığımız tarafından sürdürülen 'Yaşama Yol Ver' kampanyasıyla bu farkındalığı trafikte arttırmayı hedefliyoruz. Kampanyamıza spor camiasından gelen desteklerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Farkındalığın arttırılması açısından bu destekler büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızdan bu mühim kampanyaya destek vermelerini hassaten istiyorum."




Yorumlar