Felluce'nin kurtarılması operasyonu

- Irak Başbakanı İbadi: - "Güçlerimiz Felluce'yi kurtarma operasyonunda başarı ve ilerleme kaydediyor. Sivillerin güvenliği ve kentin teröristlerden arındırılması bizim için önemlidir. Terör sadece Irak'ı değil, tüm dünyayı tehdit ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Felluce'nin kurtarılması operasyonu

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar vilayetine bağlı Felluce kentini DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda ilerleme kaydedildiğini belirterek, Felluce'den sonra Musul'u örgütten kurtarmaya yöneleceklerini söyledi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, İbadi'nin Irak'ta görev yapan İslam ülkeleri Büyükelçileriyle bir araya gelerek, DAEŞ'le mücadeleyi görüştüğü ifade edildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, "Güçlerimiz Felluce'yi kurtarma operasyonunda başarı ve ilerleme kaydediyor. Sivillerin güvenliği ve kentin teröristlerden arındırılması bizim için önemlidir.Terör sadece Irak'ı değil, tüm dünyayı tehdit ediyor." ifadesini kullandı.

Terörün sapkın düşüncesinin İslam dininin imajını bozduğunu belirten İbadi, "Haşdi Şabi, devlet kurumudur ve silahlı kuvvetler komutanlığının emrindedir. Bu kurumun finansmanı da hükümet tarafından yapılıyor. Haşdi Şabi, mezhepçi söylemde bulunan herkesten uzaktır." İfadelerini kullandı.

Yorumlar