Felluce operasyonu

ENBAR (AA) - Iraklı güçlerin Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda ilerleme kaydettiği ve 40 örgüt militanın öldürülüğü...

Google Haberlere Abone ol
Felluce operasyonu

ENBAR (AA) - Iraklı güçlerin Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda ilerleme kaydettiği ve 40 örgüt militanın öldürülüğü bildirildi.

Irak Birleşik Polis Teşkilatı Genel Müdürü Raid Cevdet, yaptığı yazılı açıklamada, "Ortak güçlerimiz, Felluce'nin doğusundaki Subayhat ve kuzeyindeki es-Secir bölgelerini kurtardı. Bu sırada 40 DAEŞ unsuru da öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Cevdet, Irak güçlerinin operasyon sırasında ayrıca, eş-Şehabi, el-Şitayker Fabrikası, Lifiyye, Garma Depoları, Çimento Fabrikası, Elbu Oda ile Cemile köyü, bitki yağları fabrikası, Elbu Hadid ve el-Nasır bölgelerini DAEŞ'ten geri aldığı bilgisine yer verdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

İbadi, gece geç saatlerde yaptığı televizyon konuşmasında, "Halkımıza Irak bayrağının Felluce topraklarında dalgalanacağını duyuruyoruz. Bölgeyi bizden çalanların (DAEŞ) siyah bayrağını parçalayacağız. Felluce'yi kurtarma zamanının zili çaldı ve büyük zaferin vakti yaklaştı. DAEŞ'in kaçmaktan başka seçeneği yok. Güvenlik güçlerimiz, sivillerin Felluce'den çıkışı için güvenli yolları oluşturdu." demişti.

Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve aşiret güçleri (Sünni), 2014'ten beri DAEŞ kontrolünde bulunan Felluce'yi geri alma operasyonunda yer alıyor.

Yorumlar