Fatih Belediyesi Çukurbostan iftarı

- Çukurbostan Şehir Parkı'nda kurulan 24 bin metrekarelik iftar sofrasında binlerce kişi ağırlandı

Google Haberlere Abone ol
Fatih Belediyesi Çukurbostan iftarı

İSTANBUL (AA) - Fatih Belediyesi, Çukurbostan Şehir Parkında kurulan 24 bin metrekarelik iftar sofrasında binlerce kişiyi ağırladı.

"Gönül sofrası" adı verilen iftar programında vatandaşlar masalarda yerini alarak iftar saatini bekledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, masaları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda vatandaşlar, ezanın okunmasıyla dualar ederek oruçlarını açtı.

Mustafa Demir, burada yaptığı konuşmada, ramazanın kendine has değerlerini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bütün padişahlar adına yapılmış camilerin bulunduğu, Sultanahmet’in içinde bulunduğu, Hırka-İ Şerif’in içinde bulunduğu, kutsal emanetlerini bulunduran ve insanların ramazan ayı içerisinde ziyaret etmek istediği manevi atmosferin yoğun olduğu yerler buralar. Bizler de yurt içinden ve dışından gelip Fatih’in bu manevi atmosferini yaşamak için, rahat ibadetlerini yapabilmeleri için neler gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz."

Demir, vatandaşları bu yıl ilk kez Sultanahmet Camisi üzerinde her akşam sergilenen video gösterisini izlemeye davet etti.

Yorumlar