Fas'taki parlamento seçimleri

- Kesin olmayan resmi sonuçlara göre 125 milletvekili çıkaran PJD, seçimin galibi oldu

Google Haberlere Abone ol
Fas'taki parlamento seçimleri

FAS (AA) - Fas'ta parlamento seçimlerinin kesin olmayan resmi sonuçlarına göre, koalisyonun büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) birinci parti oldu.

Fas İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci sırada yer alan PJD 125, 2'nci sıradaki Asalet ve Çağdaşlık Partisi 102 ve 3'üncü sıradaki İstiklal Partisi 46 milletvekili kazanırken, Milli Bağımsızlar Birliği 37, Halk Hareketi Partisi 27, Halk Gücü Sosyalist Birliği 20, Anayasal Birlik Partisi 19 ve İlerleme ve Sosyalizm Partisi 12, Sosyal Demokrat Partisi 3, Federal Demokratik Sol Parti 2, Demokratik Birlik Partisi 1 ve Fas Sol Yeşiller Partisi 1 milletvekili çıkardı.

Fas 92 seçim bölgesinden oluşuyor, seçimlerin sonunda 305'i yerel ve 90'ı ulusal çapta olmak üzere toplam 395 milletvekili belirleniyor.

İçişleri Bakanlığı, PJD'nin yerel listeden 99 milletvekili çıkardığını duyurmuş, ulusal listeye ilişkin ise açıklama yapılmamıştı.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, 30 siyasi partinin katıldığı seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı ve 15 milyon 702 bin 532 kayıtlı seçmenin yüzde 43'ünün oy kullandığı belirtilmişti.

Yorumlar