Fas'ta yenilenebilir enerji fuarı

MARAKEŞ (AA) - Fas’ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda (COP22) kurulan yenilenebilir enerji...

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta yenilenebilir enerji fuarı

MARAKEŞ (AA) - Fas’ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda (COP22) kurulan yenilenebilir enerji fuarı büyük ilgi görüyor.

Fuarda, yenilenebilir enerji alanında geliştirilen projeler, temiz enerji projeleri, organik tarım ürünleri ve değişik birçok gelişmiş teknoloji ürünleri sergileniyor.

COP22 konferans alanında kurulan 200’e yakın ülkeden yüzlerce kamu ve özel firmanın katıldığı fuarda birçok proje ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Temiz enerji ile üretilen ürünlerin sergilendiği fuarda, yüzde yüz elektrik ile çalışan otomobil stantları en çok ilgi duyulan stantlar arasında.

COP22 kapsamında kurulan fuar bölümü, konferans resmi katılımcılarının yanı sıra sivil vatandaşlar da ziyaret edebiliyor.

Marakeş'te 7 Kasım Pazartesi günü başlayan ve yarın sona erecek COP22'ye 8 bini sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmak üzere 30 bin kişinin katılması bekleniyor. 195 ülkeden temsilcilerin yer aldığı konferansta, söz konusu ülke temsilcilerinin Paris İklim Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinden sonra anlaşmanın pratik olarak hayata nasıl geçirileceği üzerinde görüşmeler yapılıyor.

Yorumlar