Fas'ta katılım bankası yıl sonunda açılıyor

- İslami referanslı bankacılık sitemini kullanan katılım bankaları yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacak

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta katılım bankası yıl sonunda açılıyor

RABAT (AA) - Fas'ta İslami referanslı bankacılık sitemini kullanan katılım bankalarının yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Fas Maliye ve Ekonomi Bakanı Muhammed Busaid, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Bu yıl bitmeden katılım bankacılık sisteminin Fas'ta kurulabilmesi için Fas Merkez Bankası ile beraber yoğun çaba sarf ediyoruz. Katılım bankalarına yetki verecek tek yetkili organ Fas Merkez Bankası'dır. Merkez Bankası, hükümetten bağımsız bir kuruluş olduğundan dolayı, hükümetimiz sadece bu sürecin hızlandırılması için destek verebilir." dedi.

Hükümetin katılım bankacılık sistemine büyük önem verdiğini belirten Busaid, "Fas ekonomisi ve finansal piyasası için büyük önem arz ettiğini düşündüğümüz katılım bankacılığı projemiz hayata geçirilirken herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dikkat ediyoruz. Bu yüzden sürecin uzadığını düşünüyorum." diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Abdullatif el-Cevahiri, geçen yıl Kasım ayında onaylanan Katılım Bankası Kanunu'ndan sonra yaptığı açıklamada, "Fas'ta Katılım Bankası açmak için özellikle Körfez ülkelerinden birçok talep var. Bu bankalardan bazıları faizsiz bankacılık yapmak için Fas bankalarıyla ortaklık anlaşması yapma talebinde bulundu. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Katılım bankacılığı Fas'ta 2016'da hayata geçirilecek." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar