Fas’ta İsrail hurması tartışması

- Fas Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı Nezdinde Dış Ticaretten Sorumlu Delege Bakanı Abbu: - ”Hükümetimiz, İsrail’den gelebilecek her türlü ticari ürünün ülkeye sokulmaması konusunda çok hassas davranıyor. Ülkemizin İsrail ile herhangi bir ticari ilişkisi olmadı. Herhangi Faslı veya yabancı bir şirkete, Fas hurma piyasasında İsrail menşeli mal satması için ruhsat verilmedi”

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta İsrail hurması tartışması

RABAT (AA) - Fas Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı Nezdinde Dış Ticaretten Sorumlu Delege Bakanı Muhammed Abbu, ülkesinin İsrail ile herhangi bir ticari ilişkisinin olmadığını bildirdi.

Fas Parlamentosu’nda bugün yapılan olağan oturumda, hükümete yönelik “Fas’ta hurma piyasasında İsrail menşeli malların satılıp satılmadığı ile ilgili soruyu cevaplayan Abbu, ”Hükümetimiz, İsrail’den gelebilecek her türlü ticari ürünün ülkeye sokulmaması konusunda çok hassas davranıyor. Ülkemizin İsrail ile herhangi bir ticari ilişkisi olmadı. Herhangi Faslı veya yabancı bir şirkete Fas hurma piyasasında İsrail menşeli mal satması için ruhsat verilmedi.” dedi.

Fas’ın dış ticaret yaptığı ülkeler ile ilişkileri ve değişimi sağlayan resmi kurumların da bu konuyu teyit edeceğini bildiren Abbu, şimdiye kadar İsrail ile herhangi bir ticari ilişkilerinin olmadığını vurguladı.

Ülkesinin, Arap Birliği’nin İsrail ile herhangi bir ticari ilişkiye girmeme konusunda verdiği karara saygılı olduğunu belirten Abbu, “Yasadışı yollardan ülkeye sokulmaya çalışılan her türlü kaçak mal ile mücadelemiz katı bir şekilde devam ediyor. Buna rağmen bazı ürünlerin yasadışı yollar ile ülkeye girmesi söz konusu olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan ayı vesilesiyle hareketlenen Fas hurma piyasasında, İsrail menşeli malların bulunduğu iddiasıyla bazı Faslı STK’lar harekete geçmiş ve bu malların boykot edilmesi çağrısı yapmıştı.

Yorumlar