Fas’ta genel seçimler

RABAT (AA) - Fas Vakıf ve Din İşleri Bakanlığı parlamento seçimleri sürecinde din görevlilerine tarafsızlıklarını koruma çağrısı yaptı. Fas Vakıf ve Din...

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta genel seçimler

RABAT (AA) - Fas Vakıf ve Din İşleri Bakanlığı parlamento seçimleri sürecinde din görevlilerine tarafsızlıklarını koruma çağrısı yaptı.

Fas Vakıf ve Din İşleri Bakanı Ahmed Tevfik tarafından yapılan açıklamada, "Din görevlileri ve vaizlerin camilerde yapacakları konuşmalarda ve sohbetlerde tarafsızlıklarını korumaya ve ibadethaneleri siyasetten uzak tutmaya davet ediyoruz. Din görevlileri herhangi bir parti ile ilgili görüş bildirmesi veya beraber görünmesi durumunda kanuni işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Temsilciler Meclisi için 7 Ekim'de sandık başına gidecek olan Fas'ta 14-23 Eylül tarihleri arasında aday başvuruları yapılacak. Seçmen kayıtlarının bugün sona erdiği seçim takviminde, 24 Eylül ila 6 Ekim arasında seçim kampanyaları yürütülecek.

Fas Kralı 6. Muhammed'in yaptığı reform hareketleri sonucu 1 Temmuz 2011 tarihinde kabul edilen yeni anayasadan sonra ilk parlamento seçimleri 25 Kasım 2011 yılında yapılmıştı. 13 milyon 500 bin seçmeni bulunan Fas'ta seçimlere katılım oranı yüzde 45 olmuştu. Seçimlerden birinci parti olarak çıkan Fas Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Yorumlar