Fas’ta geleneksel Türk sanatları sergisi

- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hattat Yrd. Doç. Dr. Özcan: - "Hem Marakeş'te hem de Rabat'ta Faslıların sergimize gösterdikleri yoğun ilgiye yakından şahit oldum. Bu tip organizasyonların çoğalması geleneksel sanatlarımızı canlı tutmak adına çok önemli"

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta geleneksel Türk sanatları sergisi

RABAT (AA) - Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan 5. Muhammed Üniversitesi'nde geleneksel Türk sanatlarından ebru ve hüsn-i hat sergisi düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi tarafından Türk kültürünü tanıtma faaliyetleri kapsamında düzenlenen sergiye üniversite yönetiminden ve öğrencilerinden çok sayıda kişi katıldı. Türkiye'den gelen sanatçıların hazırladığı eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide eserleri sergilenen sanatçılardan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hattat Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 günden bu yana Fas'tayım. Marakeş'te düzenlenen Dünya İklim Zirvesi'ne Yunus Emre Enstitüsü ve Çevre Bakanlığı aracılığıyla davet edildim. Hem Marakeş'te hem de Rabat'ta Faslıların sergimize gösterdikleri yoğun ilgiye yakından şahit oldum. Bu tip organizasyonların çoğalması geleneksel sanatlarımızı canlı tutmak adına çok önemli." ifadelerini kullandı.

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat da “YEE olarak Türkçe öğretiminin yanında kültürel organizasyonlar ile ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Fas genelinde Türkçe kurslarımıza ve kültürel faaliyetlerimize yoğun ilgi var. Bu konuda düzenlediğimiz faaliyetler iki kardeş millet ve devletin birbirlerinin kültürlerini yakından tanımaları için önem arz ediyor.” dedi.

Sergide eseri sergilenen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şemseddin Ziya Dağlı ve Hattat Özcan'a teşekkür plaketi veren Fırat, serginin 19 Ekim'e kadar ziyaretçilere açık kalacağını belirtti.

2013 yılından bu yana Fas’ta faaliyet gösteren YEE Rabat Türk Kültür Merkezi, Türkçe eğitimin yanı sıra kültür, sanat ve eğitim alanında birçok projeye imza atıyor.

Yorumlar