Fas ve Malezya arasında eğitim anlaşması

- Fas ve Malezya, eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda anlaştı

Google Haberlere Abone ol
Fas ve Malezya arasında eğitim anlaşması

RABAT (AA) - Fas ve Malezya'nın eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda anlaştıkları bildirildi.

Fas Yüksek Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada, Fas Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Delege Bakanı Cemile el-Masliy ve Malezya Yüksek Öğretim Bakanı İdris Cuhuho arasında yapılan görüşmede iki ülke arasında eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırmalar alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Malezya Yüksek Eğitim Bakanlığında gerçekleşen görüşmeye Delege Bakan el-Masli’nin yanı sıra Fas’ın Malezya Büyükelçisi Ahmed Fevzi ve beraberindeki heyetin de katıldığı aktarıldı.

İki ülke arasında eğitim alanında 2 Temmuz 2001'de işbirliği mutabakat zabtı imzalandığı belirtilen açıklamada, “2001’de imzalanan işbirliği mutabakat zabtını hayata geçirmek için gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Malezya ile eğitim ve öğretimde işbirliğini geliştirip karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, bilimsel araştırmada işbirliğini geliştirme ve karşılıklı tecrübe paylaşımını daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Faslı Bakan Masli ve eğitim camiasından oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Malezya’da bulunuyor. 9 Temmuz'da başlayan ziyaretin bugün sona ermesi bekleniyor.

Yorumlar