Fas ve Madagaskar arasında 22 anlaşma imzalandı

RABAT (AA) - Fas ve Madagaskar arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere 22 ikili anlaşma imzalandığı bildirildi. Fas...

Google Haberlere Abone ol
Fas ve Madagaskar arasında 22 anlaşma imzalandı

RABAT (AA) - Fas ve Madagaskar arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere 22 ikili anlaşma imzalandığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in, Madagaskar’da devam eden resmi temaslar kapsamında Madagaskar Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina ile bir araya geldiği ve 22 ikili anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Madagaskar’ın başkenti Antananivo’da bulunan başkanlık sarayında imzalanan anlaşmaların, iki ülke arasında iş birliğini başta sanayi ve ekonomi olmak üzere birçok alanda ileriye taşıyacağı belirtildi.

Ekim ayında Doğu Afrika gezisi kapsamında Ruanda, Tanzanya ve Etiyopya’yı ziyaret eden 6. Muhammed, ülkesinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na (COP22) katılmak üzere gezisini yarım bırakmıştı.

Geçen cuma günü yarım kalan Afrika gezisini tamamlamak üzere Etiyopya’ya geçen Fas Kralı 6. Muhammed, Doğu Afrika gezisi kapsamında dün Madagaskar’a gitmişti.

Yorumlar