Fas ve Çin arasında 15 anlaşma imzalandı

- Fas ve Çin arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere 15 ikili anlaşma imza altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Fas ve Çin arasında 15 anlaşma imzalandı

RABAT (AA) - Fas ve Çin arasında bankacılık, turizm, ekonomi, sanayi ve yatırım fonları olmak üzere, 15 ikili anlaşma imzalandığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in, Çin’de devam eden resmi temaslar kapsamında, Çin Başbakanı Li Kegiang ile bir araya geldiği ve 15 ikili anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, anlaşmalarla iki ülke arasında yenilenebilir enerji alanında 1,1 milyar dolar tutarında ortak projenin hayata geçirilmesi, yüksek hızlı demiryolu inşaatı, teknik ve idari personel yetiştirme, uygulanabilir teknoloji transferi, otomobil yedek parçası üretimi, ortak yatırım fonu kurulması, bankacılık alanında ortak yatırımların yapılması ve turizm sektöründe işbirliğini güçlendirmenin öngörüldüğü ifade edildi.

Çarşamba günü başlayan Çin ziyaretinde Fas Kralı 6. Muhammed’e, Dışişleri Bakanı Selahattin Mizvar, Adalet ve Hürriyet Bakanı Mustafa er-Ramid, Maliye Bakanı Muhammed Busaid, Tarım Bakanı es-Sıyd el-Bahri, Ticaret ve Lojistik Bakanı Aziz er-Rabbah ve üst düzey danışmanları eşlik ediyor.

Kral 6. Muhammed, resmi ziyareti kapsamında dün bir araya geldiği Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Fas ve Çin arasında stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin ortak bir bildiriyi imzalamıştı.

Yorumlar