Fas parlamentosunda yeni yasama yılı

RABAT (AA) - Fas Parlamentosu 10’uncu dönem birinci yasama yılı Fas Kralı 6. Muhammed’in katıldığı törenle açıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış...

Google Haberlere Abone ol
Fas parlamentosunda yeni yasama yılı

RABAT (AA) - Fas Parlamentosu 10’uncu dönem birinci yasama yılı Fas Kralı 6. Muhammed’in katıldığı törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan 6. Muhammed, yeni yasama yılında Meclisten “yönetim reformu” beklediğini belirterek, “Halkın seçimiyle milletin güvenini kazanarak milletin vekili olarak seçildiğiniz için öncelikle hepinizi kutluyorum. Vatandaşlar sizleri buraya hizmet yapmanız için seçti. Parlamentoda kendi şahsi çıkarlarınız ve parti çıkarlarını düşünmeden hizmete öncelik vermenizi temenni ediyorum.” dedi.

Bazı milletvekillerinin yetkilerini kötüye kullandığını belirten 6. Muhammed, “Partiler ve siyasiler verdikleri hizmet sözünü tutmayacaklarsa niçin bu yola girdiler? Bütün siyasi grupları ve milletvekillerini, yeni reformlar ile halka yapılan hizmetlerin önünü açmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Fas, Temsilciler Meclisi ve Danışma Meclisi olmak üzere iki kanatlı parlamentoya sahip. 7 Ekim Cuma günü Temsilciler Meclisi seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) 125 milletvekili çıkararak birinci parti olmuştu. PJD lideri Abdulilah Benkiran’ın hükümet kurma çabaları devam ediyor.

Yorumlar