Eyyübiye'de parklarda sigara yasaklandı

- Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesindeki 109 parka "Bu alanda sigara içmeyiniz" levhası asıldı - Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci: - "Çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin bulunduğu parklarda uyarı levhalarını asmak kaydıyla, gençlerimizi sigaradan uzak tutmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Eyyübiye'de parklarda sigara yasaklandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesindeki parklarda sigara yasağı uygulaması başlatıldı.

Yaklaşık 400 bin nüfusa sahip Eyyübiye'de, Sağlık Bakanlığınca parklarda uygulamaya başlatılması gündeme gelen sigara yasağına ilişkin ilk adım atıldı. Bu kapsamda belediye tarafından ilçe genelindeki 109 parka "Bu alanda sigara içmeyiniz" levhası asıldı.

Park görevlileri de bölgede sigara içen vatandaşları uyarıyor.

Karakoyunlu Mahallesi Kurtuluş Parkı'ndaki uygulamaları inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek nesilleri sigara ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Parklarda sigara içilmemesi konusunda karar aldıklarını belirten Ekinci, "Çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin bulunduğu parklarda uyarı levhalarını asmak kaydıyla gençlerimizi sigaradan uzak tutmaya çalışıyoruz. İlk uygulamayı da Kurtuluş Parkı'nda yapmış olduk. Aynı şekilde diğer tüm parklarımızda bu uygulama devam edecek." diye konuştu.

Ekinci, vatandaşların uyarıları dikkate aldığını kaydetti.

Vatandaşlardan Hüseyin Doğan da uygulamayı desteklediğini kaydetti.

Parkta sigara yasağının faydalı olacağını anlatan Doğan, "Sigara içenlerin çocuklara kötü örnek olduğunu düşünüyorum. Sigara yasağının sadece parklarda sınırlı kalmamasını istiyoruz." dedi.

Hüseyin Taş ise yasağın yanı sıra halkın sigaranın zararlarına ilişkin daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kapalı mekanlardaki sigara yasağına uyulduğuna işaret eden Taş, "Parklarda da yasaklanması çok güzel bir şey. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukları bu tür zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmalıyız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar