Eyüp'te Palamut festivali

- Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Palamut Festivalinde Belediye Başkanı Remzi Aydın, vatandaşa palamut dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Eyüp'te Palamut festivali

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Palamut Festivalinde Belediye Başkanı Remzi Aydın, 10 bin vatandaşa palamut ikramında bulundu.

Eyüp Belediyesi, Cuma namazı çıkışında, Eyüp'te bulunan Ebusuud Orta Okulu önünde vatandaşlara, 2 ton palamut, mangal ve tava yapılarak dağıtıldı.

AA muhabirine demeçlerde bulunan Aydın, geçen sene hamsi ve bu senede palamut festivali yaptıkları ve 2 yıldır Kemerburgaz'da turşu festivali düzenlediklerini söyledi.

Yapılan bu festivallerin tesadüfen seçilmiş olmadıkları vurgulayan Aydın, bu festivalleri yapmaktaki amaçlarının, geleneklerin de, Türk mutfağında var olan, sağlıklı beslenme ürünleri olması olduğunu belirtti.

Toplum olarak sağlıklı beslenmeden uzaklaştıklarını ifade eden Aydın, "Her alanda olduğu gibi, beslenme alanında da geleneksel yemeklerimiz hatırlayalım, o kültürümüzü yeniden kazanalım ve dolayısıyla sağlıklı nesillerimiz olsun istiyoruz. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor, geleneksel yemeklerimizi, geleneksel lezzetlerimizi hatırlatmaktan geçiyor." dedi.


Yorumlar