Eyfel kulesi üç gün boyunca Mavi-Kırmızı-Beyaz

Nice'deki saldırı sonrası Paris'teki Eyfel Kulesi 3 gün boyunca Fransız bayrağı renklerinde ışıklandırılacak

Google Haberlere Abone ol
Eyfel kulesi üç gün boyunca Mavi-Kırmızı-Beyaz
Nice'de düzenlenen ve 84 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası 3 gün yas ilan edilen Fransa'da Eyfel Kulesi'nin de Fransız bayrağı renklerinde ışıklandırılacağı açıklandı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yayınladığı bir bildiride, hayatını kaybeden 84 kişinin anısına, Eyfel Kulesi'nin bu akşamdan itibaren üç gün boyunca Fransız bayrağının renkleri olan mavi-beyaz-kırmızı renkleriyle ışıklandırılacağını açıkladı. Yerel saatle 22.30'dan itibaren başlayacak ışıklandırma, üç gün boyunca her akşam devam edecek. Hidalgo, sosyal medya hesabından da ilan ettiği kararın, hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve bu kişilerin aile ve yakınlarıyla dayanışma amacıyla alındığını kaydetti.

Fransa Kültür Bakanı Audrey Azoulay, saldırı sonrası ülke genelinde birçok etkinliğin iptal edildiğine dikkati çekerek, "Her şeye rağmen teröre boyun eğilmemesi ve planlanan etkinliklerin tüm güvenlik önlemlerine riayet ederek düzenlenmesi gerektiğini" söyledi.

Azoulay, sabah yapılan güvenlik toplantısında, "ek güvenlik önlemleri için festival ve konserleri düzenleyen kurumlara yönelik özel bir destek fonu oluşturma kararına varıldığını" açıklayarak, sanatçı, organizatör, kültür ve gösteri dünyası temsilcilerini desteklemek amacıyla yarından itibaren bu etkinliklere katılacağını belirtti.

Saldırı sonrası Nice ve çevresinde bu hafta sonu yapılması planlanan etkinlikler iptal edilmişti. Yine Fransa genelinde birçok festival ve sanat etkinliğinin iptal edildiği açıklandı.

Yorumlar