Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren bilet rezervasyonu nasıl yaplır, TCDD elektronik bilet üyelik?

Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren bilet rezervasyonu nasıl yaplır, TCDD? TCDD İnternetten bilet nasıl alınır? TCDD online nasıl bilet alınır? TCDD Online bilet satış ile ilgili tüm detaylar haberimizde. Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı Doğu Ekspresi'nin yeni biletlerini de satışa sundu.

Google Haberlere Abone ol
Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren?

Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren bilet rezervasyonu nasıl yaplır, TCDD elektronik bilet üyelik? EYBİS, TCDD Elektronik Yolcu Bilet Satış - Rezervasyon Sistemi, TCDD Taşımacılık hizmetlerinde kullanılan bir sistemdir. Peki, TCDD EYBİS Bilet Satın Alma (TCDD Elektronik Yolcu Bilet Satış-Rezervasyon Sistemi) nasıl kullanılır? TCDD Eybis nedir? TCDD İnternetten bilet nasıl alınır?, TCDD online nasıl bilet alınır?, TCDD Online bilet satış ve rezervasyon nasıl , TCDD hızlı tren bileti al online nasıl alınır?, TCDD indirimli bilet nasıl alınır? EYBİS Bilet Satın Alma hakkında merak edilen tüm sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz?

1- EYBİS NEREDEN ALINIR?

TCDD Taşımacılık hizmetlerinden EYBİS Bilet Satın Almak için çok farklı yöntemler bulunmaktadır. Yüksek Hızlı tren veya Ana hat trenleri için EYBİS Biletleri; internet üzerinden, TCDD noktalarından, PTT şubelerinden veya TCDD Müşteri hizmetlerinden alabilirsiniz. Kısaca Elektronik bilet olarak geçen EYBİS bileti, internet üzerinden almak oldukça kolay.

EYBİS REZERVASYON İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

EYBİS bilet kullanarak TCDD ile seyahat etmek isteyn önceden rezervasyon yapmaları gerekiyor. EYBİS bilet için rezervasyon işlemi yaptırmak istenildiği zaman birçok nokta üzerinden rezervasyon yaptırmak mümkün. EYBİS Bilet Satın Alma işlemi için İnternet hizmetlerini kullanarak veya EYBİS mobil uygulamalar kullanarak veya TCCDD müşteri hizmetleri üzerinden yada TCDD ile anlaşmalı olan yerler üzerinden elektronik bilet rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

BİLET ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Yüksek Hızlı Tren - YHT kullanmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu ise EYBİS - Elektronik Yolcu Bilet Satış-Rezervasyon Sistemi için bilet çeşitleridir. TCDD Elektronik bilet uygulamasındaen dikkat çeken bilet türü aslında açık bilet uygulamasıdır. EYBİS açık bilet uygulaması daha uygun fiyatlar sunmaktadır. EYBİS açık bilet uygulaması yüzde 50 indirimli seyehat etme fırsatı ve istenildiği zaman kullanılma avantajı sunmaktadır. 

EYBİS esnek bilet uygulaması ise açık biletlere göre yüzde 20 oranında daha pahalıdır. TCDD Elektronik esnek bilet uygulamasında 3 kez değiştirilme ve geri iade etme imkanı sunmaktadır. EYBİS esnek bileti geri iade ederek ödenen bilet ücreti geri alnınabilir.

Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren bilet rezervasyonu nasıl yaplır, TCDD elektronik bilet üyelik?
Eybis bilet al, biletler ne zaman açılıyor, tren bilet rezervasyonu nasıl yaplır, TCDD elektronik bilet üyelik?

 

EYBİS SİSTEMİNE NASIL ÜYE OLUNUR?

TCDD sitesi üzerinden EYBİS üye olmak kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlamaktadır. EYBİS üyeliği için TCDD resmi web sitesi üzerinde işlem yapabilirsiniz. TCDD sitesinin üst kısmında bulunan EYBİS menüsüne giriş yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olmak için Üye Girişi butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açılan bölümde üyelik butonuna tıkladıktan sonra açılan formu zorunlu alanları atlamadan doldurmanız gerekmektedir.  Bireysel yada Kurumsal üyelikler için ise sağ üst kısımda yer alan seçeneği seçmelisiniz.

Doldurmanız gerekli olan zorunlu alanlar şunlardır.

(Bireysel Üyelikler İçin)

  • E-Posta Adresi 
  • Şifre 
  • TC Kimlik No 
  • Ad Soyad 
  • Doğum Tarihi 
  • Cinsiyet 
  • Cep Telefonu

Doldurmanız gerekli olan zorunlu alanlar şunlardır. 

(Kurumsal Üyelikler İçin)

  • E-Posta Adresi 
  • Şifre 
  • Vergi Dairesi 
  • Vergi Numarası 
  • Ad 

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken demiryolu ise seyahat edeceğiniz güzergahı seçmek olacaktır. 

Nereden Nereye kutucuklarını, seyahat edeceğiniz tarihi, tek yön mü yada gidiş dönüş bilet almak istiyorsanız dönüş tarihinizi de seçtikten sonra son olarak yolcu sayısını da seçmeli ve devamında ara butonuna tıklamalısınız. 

Sonraki aşamada ise çıkan tren seferlerinden sizin için uygun olan seferin sağ tarafında yer alan SEÇ butonuna tıklamalı ve sağ alt tarafta yer alan DEVAM butonuna tıklayarak ilerlemelisiniz.

Bu bölümde yolculuk yapacağınız trenin vagonunun koltuk yerleşimini göreceksiniz. 

Boş koltuk seçimini yaparak alt tarafta yer alan Ad Soyad, TC Kimlik No kutucuklarını doldurmalı ve Cinsiyet seçimini yaptıktan sonra önemli bir bölüm olan Tarife kısmında açılır pencereyi tıklamalısınız. Bu kutucukta karşınıza çıkacak olan Genç, 60-64 yaş, 65+ Çocuk, Basın, Öğretmen, TSK, Personel ve Evcil Hayvan seçeneklerinden tarifenizi seçerek indirimli tren biletinizi alabilirsiniz. Sol alt tarafta yer alan iletişim bilgilerini de doldurduktan sonra DEVAM butonuna tıklayarak ödeme sayfasına geçerek kredi kartınızla indirimli biletinizi kolaylıkla alabilirsiniz.

TCDD EYBİS hakkında merak ettiğiniz diğer sorularınız için sitemizin yorum kısmından ulaşabilirsiniz.


 

Yorumlar

Hasan Ayin 8....Ankara Erzincan bilet arıyorum....yataklı...4kişilik....
Emrah Açığa aldığım biletlerim ne yaa kara borsamı yuhh artık yazik yazık
Ayhan Merhaba açığa almış olduğum biletlerim var son kullanım 01.08.2019 tarihi toplamda 351 TL tutarında almak isteyene daha uygun bir şekilde verebilirim ([email protected])
Necati yilmaz Niçin bilet alma sisteminiz aktif değil.