EXPO 2016 Antalya'da Rus Bahçesi açıldı

- Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Balcı: - "Burada yaşayan barış aileleriyiz"

Google Haberlere Abone ol
EXPO 2016 Antalya'da Rus Bahçesi açıldı

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da "Rus Bahçesi" törenle açıldı.

Antalya'da bulunan Rus Sanat ve Kültür Derneğince düzenlenen tören öncesi, EXPO girişinden bahçe alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Aralarında Rus geleneksel kıyafetleri giyen kişilerin de bulunduğu kalabalık grup, bahçedeki müzik dinletisi eşliğinde eğlendi. Bahçede düzenlenen kermeste de el sanatları ürünleri ile yöresel yemeklerin satışı yapıldı.

Dernek Başkanı İrina Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Rusya Milli Günü olduğunu belirterek dünyanın heryerinde yaşayan Rusların bir araya gelerek bugünü bir bayram gibi kutladıklarını ifade etti.

Türkiye'deki Ruslar olarak kutlamayı EXPO 2016 Antalya alanında gerçekleştirdiklerini aktaran Balcı, "Bugün EXPO 2016 Antalya'da Rus Bahçesi'nin de açılışını yapıyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Çok mutluyuz ve çok heyecanlıyız." diye konuştu.

Balcı, bir ellerinde Türk, bir ellerinde Rus bayraklarıyla Türkiye topraklarında Rusya Milli Günü'nü kutladıklarını dile getirerek "Burada yaşayan barış aileleriyiz. Türk-Rus karışımı çocuklarımız var, onlar bizim barış çocuklarımız. Burada ayrıca çocuk fotoğraf sergisi açıldı. Sergide yüzde 50 Rus, yüzde 50 Türk çocuklarının fotoğrafları yer alıyor. Bu, iki ülke için en büyük barış mesajıdır." dedi.

Yorumlar