EXPO 2016 Antalya'da Azerbaycan'ın "milli gün" kutlaması

- Resmi katılımcı ülke Azerbaycan'ın "milli gün" kutlamaları kapsamında Azerbaycan Pavilyonu'nun açılışı yapıldı, dans gösterileri sahnelendi

Google Haberlere Abone ol
EXPO 2016 Antalya'da Azerbaycan'ın "milli gün" kutlaması

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da, resmi katılımcı ülke Azerbaycan'ın "milli gün" kutlaması gerçekleştirildi.

Kutlamada ilk olarak EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Azerbaycan Ülke Komiseri Anar Alakbarov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov ve diğer davetlileri VIP binasında karşıladı.

Küçük amfi tiyatrodaki resmi tören, bayrak merasimi ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Alakbarov, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya'da yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

EXPO 2016 Antalya'da Azerbaycan'ın kadim tarihini, zengin medeniyetini, musikisini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Anar Alakbarov, "Ümit ederiz ki Antalya'da açtığımız milli pavilyonumuz çok sayıda kişinin dikkatini çekecek ve onların Azerbaycan'ı yakından tanımasına olanak sunacaktır." dedi.

Bagirov ise Azerbaycan'ın 4 bin 500'den fazla çiçek ve bitki türüne ev sahipliği yaptığına dikkati çekti.

Büyükelçi Bagirov, "Hem mimari, hem iç tasarım hem de iç tefrişat açısından zevkle inşa edilen Azerbaycan bahçesinde, ülkemizin flora ve diğer zenginliklerini dünyaya tanıtmak bizim için çok memnun edici bir durum." diye konuştu.

Erdoğan Kök de Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun bir geçmişe dayandığını vurguladı.

İki dost ve kardeş ülke arasında siyasi, askeri, sosyal ve ekonomik ilişkilerin her zaman en üst seviyede olduğuna işaret eden Kök, Haydar Aliyev'in "Biz iki devlet, tek milletiz" sözünü hatırlatarak, "Bu söz, iki ülke arasındaki ilişkilerin boyutunu her zaman en güzel şekilde ifade etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, iki ülke arasındaki dostluğa dikkati çekmek için Türk bahçesinin yanına inşa edilen Azerbaycan Pavilyonu'nun resmi açılışı gerçekleştirildi.

Kurdele kesim töreninin ardından davetliler, Azerbaycanlı sanatçılar tarafından Azerbaycan halılarından esinlenerek yapılan resim ve heykellerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Azerbaycan'da "Dünya Çocuk Bayramı" olarak kutlanan günde gerçekleştirilen "milli gün" kutlamaları kapsamında, Aliyev Vakfı'nın himayesindeki Kimsesiz Çocuk Evi'nde kalan çocuklardan oluşan dans topluluğu da gösteri yaptı.

Azerbaycan ezgileri eşliğinde gerçekleştirilen renkli dans gösterisi büyük beğeni topladı. Alkışlarıyla ezgilere tempo tutan davetliler, dansçıları ilgiyle izledi.

Yorumlar