Eurostar çalışanlarından grev

- İngiltere'den Avrupa'ya giden Eurostar trenlerinin çalışanları, çalışma koşullarını protesto etmek üzere iş bıraktı

Google Haberlere Abone ol
Eurostar çalışanlarından grev

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'yı Avrupa'ya bağlayan Eurostar hızlı trenlerinin çalışanları, çalışma koşullarını protesto etmek üzere 4 günlük greve gitti.

Demiryolu, Deniz ve Ulaşım Çalışanları Ulusal Sendikası (RMT) ile Maaşlı Ulaşım Çalışanları Birliğinin (TSSA) destek verdiği grev kapsamında toplam 8 Eurostar seferi iptal edildi.

Eurostar'dan eyleme ilişkin yapılan açıklamada, tüm yolcuların seyahat edebileceğinden emin olunması için çalışıldığı belirtilerek, "Zaman çizelgemizde ufak değişiklikler yaparak, iptal edilen trenlerden etkilenecek tüm yolcularımızı önceden uyardık. Yolculara, aynı gün içerisinde başka bir trenden yer ayırt etmeleri olanağını sunduk." ifadesine yer verildi.

RMT'den yapılan açıklamada da tren çalışanlarıyla işverenler arasında, ağır çalışma saatleri ve iş-özel hayat dengesinin kurulamaması gibi çalışma koşullarına yönelik tartışmaların uzun süredir devam ettiği belirtildi. Eurostar'ın, çalışanları için ihtiyaç duyulan anlaşmayı sağlayamadığı öne sürüldü.

RMT ve TSSA üyesi Eurostar çalışanları 27-29 Ağustos'ta da greve gitmeyi planlıyor.

Hızlı tren ağı Eurostar, İngiltere ile Fransa'yı denizden birbirine bağlayan Manş tünelinden geçiyor. 1994'e kullanıma giren Manş tüneli, yılda 20 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.

Yorumlar