EURO 2016 sırasında planlanan terör saldırıları engellendi

- Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Gritsak, Fransa’da EURO 2016 esnasında 15 terör eylemi planlayan bir Fransız vatandaşını yakaladıklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
EURO 2016 sırasında planlanan terör saldırıları engellendi

KİEV (AA) - Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasiliy Gritsak, 10 Haziran-10 Temmuz'da Fransa’da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) esnasında cami, sinagog ve devlet kurumlarına yönelik 15 ayrı terör saldırısı hazırlığı içinde olan bir Fransız vatandaşını yakaladıklarını belirtti.

Gritsak, düzenlediği basın toplantısında, Fransa’da EURO 2016 esnasında terör saldırıları düzenleneceği bilgisine ulaştıklarını söyledi. 6 aylık titiz bir çalışma sonucunda 21 Mayıs'ta Fransa’da eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan bomba ve mühimmatları ele geçirdiklerini ifade eden Gritsak, bir Fransız vatandaşının yakalandığını kaydetti.

"Ukrayna Güvenlik Servisi Fransa’da 10 Haziran’da başlayacak Avrupa Şampiyonası öncesinde ve esnasında Fransa’da gerçekleştirilmesi planlanan 15 terör eylemini önlemeyi başardı” ifadesini kullanan Gritsak, planlanan terör eylemlerinin camilere, sinagoglara, vergi kurumlarına ve otoban kontrol noktalarına yönelik olduğunu dile getirdi.


Yorumlar