Etohum, girişimcileri San Francisco'da buluşturdu

- Intel İş Geliştirme ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı İldeniz: - "Türklerin Silikon Vadisindeki gelişmelerin parçası olması gerekiyor" - "Silikon Vadisindeki girişimcilerle Türk girişimcileri bir araya getirip, bilgi alışverişi yapılmasını ve birbirleriyle tanışmalarını çok faydalı buluyorum"

Google Haberlere Abone ol
Etohum, girişimcileri San Francisco'da buluşturdu

SAN FRANCISCO (AA) - Türkiye’nin önde gelen erken aşama yatırım şirketi ve girişim hızlandırıcısı Etohum, girişimciler ile sektörel yatırımcıları San Francisco'da bir araya getirdi.

Etohum, Türkiyeli girişimlerin dünyaya açılmasını hızlandıran yıllık konferanslarının dördüncüsünü, dünyanın teknoloji girişimciliği merkezi olarak kabul edilen San Francisco’da gerçekleştirdi. Galvanize merkezindeki konferansa, Türkiye, San Francisco ve Silikon Vadisinden 300’ü aşkın girişimci, sektörel yatırımcı ve uzman katıldı.

Startup Grind’den Derek Andersen, Google hızlandırıcısı Roy Glasberg, Picsart Founder’dan Hovhannes Avoyan, Freshdesk’ten Dilawar Syed, Striim’den Ali Kutay, "Startup Rising" yazarı Christopher Schroeder, Endeavor’dan Allen Taylor, “From The Other Side of The World” yazarı Elmira Bayrasli, Carbon Health & Udemy Kurucusu Eren Bali ve Inventuslaw’dan Anil Advani'nin konuşmacılar arasında yer aldığı konferansta, Intel İş Geliştirme ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de yaptıkları konuşmalarda genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Intel İş Geliştirme ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı İldeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de teknoloji ile ilgili girişim ortamının yaygınlaşması gerektiğini ifade ederek, "Bununla ilgilenen binlerce gencimiz var, istek var. Olanaklarımızı artırmamız gerekiyor. Bence burada, Silikon Vadisinde çok ciddi girişim ve bundan doğan sermaye ve para akışı var. Bir şekilde, biz Türklerin Silikon Vadisindeki gelişmelerin parçası olması gerekiyor. Ülkemizde çok ilginç inovatif girişimler var. Ancak global ölçekte bunu yapamazsak yeterince büyük ve etkili olamayacak. Bu alanda uluslararası açılımlar, faaliyetler ve kendimizi tanıtıyor olmamız Türkiye için çok önemli.’’ şeklinde konuştu.

Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de "Etohum"un yıllardır Türk girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu toplantılar düzenlediğini hatırlatarak, "Özellikle Silikon Vadisindeki girişimcilerle Türk girişimcileri bir araya getirip bilgi alışverişi yapılmasını ve birbirleriyle tanışmalarını çok faydalı buluyorum. Etohum platformu Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi açısından çok faydalı.’’ dedi.


- "Türkiye’de girişimcileri hızlandırıyoruz"


Etohum’un kurucusu Burak Büyükdemir ise Etohum olarak, Türkiye’de girişimcileri belli bir süre içerisinde hızlandırma programına alıp yatırım çekme aşamasına getirdiklerini söyledi.

Her yıl bu konferanslara katılanların arttığını belirten Büyükdemir, San Francisco'nun, dünyanın internet ve teknoloji girişimcileri için önemli merkez olduğunu, Etohum olarak da Türkiye ve San Francisco arasında köprü kurduklarını kaydetti.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Başkanı Ömer Er de Silikon Vadisinin dünyada girişimcilik ekosistemi açısından en önemli yer olduğunu, Türkiye'nin son dönemde Ar-Ge ve girişimcilik alanında ciddi gelişme kaydettiğini ifade ederek, "Türkiye'den girişimcilerin ve gençlerin buraya gelebilmeleri açısından bu etkinliğin çok ciddi bir köprü vazifesi görmeye devam edeceği kanaatindeyim." dedi.

İnternet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcileri, şirketler, melek yatırımcılar ve profesyonellerle bir araya getirmeyi amaçlayan erken aşama yatırım şirketi Etohum, 2008 yılında kuruldu. İnternet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda eğitimler veren ve mentorluk sunan Etohum, Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosistemini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar