Etiyopyalı öğrencilerin bilgisayar kuyruğu sona erdi

- TİKA, bilgisayar kullanmak için sıraya giren Etiyopyalı öğrenciler için bilgisayar laboratuvarları kurdu

Google Haberlere Abone ol
Etiyopyalı öğrencilerin bilgisayar kuyruğu sona erdi

ADDİS ABABA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bilgisayar sıkıntısı çeken liseye 2 bilgisayar laboratuvarı kurdu.

Laboratuvarların açılışı için düzenlenen törene, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Fatih Çelik ve Addis Ababa İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Haileselasi Fesha katıldı.

Açılış töreninin ardından konuşan Büyükelçi Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya ile ortak bir tarihi ve kültürel mirası paylaştığını vurgulayarak, hem insani alanda hem de kalkınma alanındaki çalışmaların süreceğini söyledi.

TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Çelik ise eğitim materyallerine erişimde ülkedeki gençlerin büyük bir sıkıntı yaşadığını söyleyerek, bu alandaki çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydetti.

Etiyopya'daki projelere her geçen gün bir yenisini eklediklerini dile getiren Fatih Çelik, "Bugün toplam 44 bilgisayarlı 2 laboratuvarı Etiyopyalı gençlere hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

- Bilgisayar kullanmak için sırada bekliyorlardı

Yaklaşık 2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü Wondirad Lisesinde okuyan 10'uncu sınıf öğrencisi Zion Yusuf ise "Eskiden bilgisayarlar yüzünden izdiham yaşanıyordu. Bir bilgisayarı 5 kişi paylaşıyorduk. Artık bilgisayar kullanmak için sıra beklemeyeceğiz." diye konuştu.

Addis Ababa Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Fesha da TİKA'nın yardımları sebebiyle çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Bu güzel çalışma için Türkiye'ye en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 ay önce Etiyopya'nın Somali eyaletindeki bir okulun tefrişatını gerçekleştiren TİKA Addis Ababa Koordinatörlüğü, Afar eyaletindeki bir hastaneye ekipman desteği yapmaya da hazırlanıyor.

Yorumlar