ETA'nın müzakere için sakladığı cephanelik Paris'ten çıktı

- Paris'in kuzeyinde ortaya çıkarılan terör örgütü ETA'ya ait cephanelikte 145 adet silah bulundu - Ekim 2011'de silahlı faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararı alan ETA'nın, Paris'te bulunan cephaneliği silah teslimi müzakereleri için kullanmayı planladığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
ETA'nın müzakere için sakladığı cephanelik Paris'ten çıktı

MADRİD (AA) - İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütleri listesindeki ETA'ya ait Paris'in kuzeyinde bulunan cephanelikte 145 adet silah çıktığı bildirildi.

Fransız ve İspanyol jandarmasının dün Paris'in kuzeyindeki ormanlık bölgede buldukları ETA'ya ait cephanelikle ilgili detaylar İspanyol basınıyla paylaşıldı.

İspanyol Haber Ajansı EFE'nin jandarma kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, cephaneliğin 2004'ten bu yana ETA'ya ait olduğu ve şu ana kadar bulunan örgütün en büyük cephaneliği özelliğini taşıdığı belirtildi.

Haberde, Paris'in 100 kilometre kadar kuzeyindeki Carlepont yerleşim yerindeki ormanlık alandan çıkartılan cephanelikte, 4 bidon içinde 145 adet silah ve çok sayıda mühimmat olduğu aktarıldı.

İspanya'daki terörle mücadele birimleri, Ekim 2011'de silahlı faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararı alan ETA'nın, Paris'te bulunan cephaneliği silah teslimi müzakereleri için kullanmayı planladığını kaydetti. ETA'nın müzakere yoluyla kendisini feshederek bazı haklar elde etme planı için bu cephanelik üzerinden İspanyol ve Fransız hükümetleriyle pazarlık yapmayı amaçladığı öne sürüldü.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, İspanyol televizyonu Antena 3'e yaptığı açıklamada "ETA'nın işlevsel olarak yenilgiye uğradığını garanti edebiliriz. Eksik olan sadece ETA'nın silahlarını teslim etmesi ve kamuoyuna örgütün feshedildiğinin duyurulmasıdır." dedi.

Diaz, örgütün kendini feshedip tamamen ortadan kalkması halinde ETA mahkumlarının durumunun tekrar ele alınabileceğini söyledi.

Yorumlar