Et yiyen bakteriye maruz kalan hasta

- Et yiyen bakteri nedeniyle enfeksiyon kapan hastanın parmağı cerrahi müdahaleyle kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Et yiyen bakteriye maruz kalan hasta

İSTANBUL (AA) - Et yiyen bakteri nedeniyle enfeksiyon kapan hastanın parmağı, Yeditepe Üniversitesi Hastanesinde yapılan cerrahi müdahaleyle kurtarıldı.

Hastayla ilgili AA muhabirine bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Transfüzyon Merkezi Direktörü Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, hastaya cerrahi müdahalenin şart olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Sönmezoğlu, "Hastamız Oğuzhan A. (32), araç kapısı arasına baş parmağını sıkıştırmış. İlk olarak gittiği hastanede dikiş atılıp iğnesi yapılmış. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bize geldi. Şiddetli ağrısı, koku, şişlik ve akıntısı vardı. Bu görüntü bize et yiyen bakterinin yapmış olduğu enfeksiyonu gösteriyor." diye konuştu.

Sönmezoğlu, "Bu durum cerrahi tedavi gerektiriyordu. Hemen müdahalede bulunarak nekrozlu dokuları temizledik. Nekroz devam ettiği için VAC tedavisi uyguladık. Tekrar tekrar yapılan depridmanlarla enfeksiyonu kontrol altına aldık. Biraz daha geç kalınsaydı bu durum parmak kaybına yol açabilirdi. Ama şu anda parmak kurtuldu. Çünkü enfeksiyonu tamamen kontrol altına aldık" ifadelerini kullandı.

Hasta Oğuzhan A. da "Olay 20 gün önce başıma geldi. Hastaneye gittim ve ve ilk tedavimin ardından eve geldim. Birkaç gün sonra parmağımda şişlik, koku, ağrı ve akıntı meydana geldi. Bunun üzerine Yeditepe Üniversitesi Hastanesine gelerek tedavi oldum. Cerrahi müdahale yapıldı. Şu anda çok iyiyim. parmağımı kaybetmekten kurtuldum" diye konuştu.

Yorumlar