Esnafın başı hırsızlarla dertte

- Gaziantep'te hırsızlık olayları nedeniyle mağdur olan esnaf, iş yerlerinin bulunduğu sokağa aydınlatma ve güvenlik kamera sistemi kurulmasını istiyor - Esnaflardan Yavuz: - "İş yerim son bir yılda 4'üncü kez soyuldu. Bulunduğumuz yer, kentin merkezi konumunda ve yakınımızda da İl Emniyet Müdürlüğü bulunuyor. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" - Esnaflardan Çamlıca: - "Sokağın acilen ışıklandırılmasını istiyoruz. Dükkanımdan bilgisayarım, ticari bilgilerim ve muhasebe sistemim çalındı. Bu sistemi tekrar oluşturmam 6 ay sürer"

Google Haberlere Abone ol
Esnafın başı hırsızlarla dertte

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te hırsızlık olayları nedeniyle mağdur olduklarını belirten bir grup esnaf, iş yerlerinin bulunduğu sokağa aydınlatma ve güvenlik kamera sistemi kurulmasını istiyor.

Merkez Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi 12. Sokak'taki esnaflardan İbrahim Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah iş yerine geldiğinde camın kırıldığını fark ettiğini söyledi.

Hırsızların, 20 bin lira değerindeki sigaraları çaldığını belirten Yavuz, "İş yerim son bir yılda 4'üncü kez soyuldu. Bulunduğumuz yer, kentin merkezi konumunda ve yakınımızda da İl Emniyet Müdürlüğü bulunuyor. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." diye konuştu.

Yavuz, sokaktaki aydınlatma sisteminin kaldırılmasının ardından hırsızlık olaylarının arttığını savunarak, yetkililerden yaşadıkları soruna çözüm bulmasını beklediklerini ifade etti.

Sokağa güvenlik kamerası yerleştirilmesini isteyen Yavuz, "Hırsızlar burada adeta cirit atıyor, birçok kişi aynı durumdan şikayetçi. Yakında tüm esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Elektrikçi Ahmet Çamlıca da 6 ay önce 12. Sokak'a geldiğini ve bu sürede dükkanına 2 kez hırsız girdiğini anlattı.

Hırsızların aynı kişiler olduğunu değerlendirdiklerini belirten Çamlıca, "Bu sokağın acilen ışıklandırılmasını istiyoruz. Dükkanımdan bilgisayarım, ticari bilgilerim ve muhasebe sistemim çalındı. Bu sistemi tekrar oluşturmam 6 ay sürer. Manevi olarak çok yıprandık." görüşünü paylaştı.

Berber Deniz Deniz de bir ay önce iş yerine giren hırsızların fön makinelerini ve televizyonu çaldığını söyledi.

Sokağın ışıklandırılmasını isteyen Deniz, "Gerçekten zor durumdayız, hırsızlarla başımız dertte. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den sorunumuza çare bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar