Eskişehir'deki cinayet davası

- Geçen yıl evlerinin bahçesinde bıçaklanarak ve başları taşla ezilerek öldürüldükleri belirlenen çiftin katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'deki cinayet davası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde, geçen yıl evlerinin bahçesinde bıçaklanarak ve başları taşla ezilerek öldürüldükleri belirlenen çiftin katil zanlısının yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, amcası ve yengesini öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Adem Karadere'nin (29) yanı sıra öldürülen Mustafa (63) ve eşi Tevhide Karadere'nin (55) çocukları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Karadere, savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanığın tanık olarak dinlenilen eşi Esra Karadere ise 10 yıllık eşinin olaydan önce agresifleştiğini dile getirdi.

Olay tarihine kadar eşiyle probleminin olmadığını anlatan Karadere, "Son zamanlarda agresifleşmişti ve sürekli tartışıyorduk. Tartışmalarımızın sonunda laf hep boşanma konusu ile sonlanıyordu. Eşim çok sessiz, sakin biri. Onun böyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum ve katilin o olduğuna inanmıyorum." diye konuştu.

Duruşmada maktul çiftin çocukları ile olay yeri incelemede görevli 3 jandarma personeli de tanık olarak dinlendi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Mustafa ve eşi Tevhide Karadere, 24 Nisan 2015'te Günyüzü ilçesindeki evlerinin bahçesinde taş ve bıçak kullanılarak öldürülmüştü.

Olayın ardından çalışma başlatan jandarma ekiplerinin 21 Ocak 2016'da gözaltına aldığı Adem Karadere, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar