Eskişehir'de 493 hükümlü tahliye edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, koşullu salıverilmelerine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, bir...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de 493 hükümlü tahliye edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, koşullu salıverilmelerine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, bir yıl erken tahliye edilebilmesine ilişkin düzenleme kapsamında 493 hükümlü tahliye edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Kanun'unda değişiklik yapıldığı anımsatıldı.

Değişiklikle 7 Eylül itibarıyla Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 23 hükümlünün tahliye edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 192 hükümlü Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi. Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumundan 381, Mihalıççık B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan da 13 hükümlü tahliye edildi, 2 hükümlü ise Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi. Çifteler Kadın Ceza İnfaz Kurumundan da 76 hükümlü tahliye edildi. Hükümlülerin dosyaları incelenmekte olup, ilerleyen günlerde de tahliyeler deva edecektir."

Yorumlar