Eski milli futbolcular hükümlü çocuklarla maç yaptı

- Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı, Ali Gültiken ile Rüştü Reçber, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklu çocuklarla maç yaptı

Google Haberlere Abone ol
Eski milli futbolcular hükümlü çocuklarla maç yaptı

İSTANBUL (AA) - Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklu çocuklar; eski milli futbolcular Tanju Çolak, Ergün Penbe, Ali Gültiken, Hami Mandıralı ve Rüştü Reçber ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında maç yaptı.

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki etkinliğe, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ve Ceza İnfaz Kurumu müdürleri ile yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programın ardından konferansta konuşan Ali Gültiken, ''Biz dışarıdan geliyoruz ama onlar içeride. Burada olmanın psikolojik bunalımını yaşıyorlar. Elbette taraftarlık ve futbolun birleştirici bir yanı var. Hepsi bir takımın taraftarı. Burada olsalar da futbolu ve sevdikleri futbolcuları yakından takip ediyorlar. Dışarıdaki hayatla bu yoldan bir bağ kuruyorlar. Bu tip buluşmalar sürekli hale gelmeli. Onlara destek olmalı ve bu sürece emek vermeliyiz. Buradaki çocuklara rol model olabilmemiz çok önemli." dedi.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sürekli olması gerektiğine vurgu yapan Tanju Çolak ise, ''Buradaki çocuklara sevdikleri futbolcular olarak bizlerin moral ve destek vermesi, yol göstermesi çok önemli. Çünkü onlar bizim yarınlarımız. Onları topluma kazandırabilmek için sosyal projelerde birlikte yer almamız lazım. Bugün de bunun için buradayız. Onların sıkıntılarını unutturabilmek ve verdiğimiz değeri hissettirebilmeyi amaçladık. Hepsiyle diyalog kurduk, burada bile bizi takip ediyorlar. Bu çok güzel bir şey.'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından program, Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve Rüştü Reçber'in oluşturduğu takım Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu sahasında hükümlü çocuklarla maç yaptı. Maçın galibi 5-4'lük skorla milli futbolcular oldu. Maçın ardından sporculara çeşitli hediyeler verildi.

Öte yandan, Maltepe 3 Nolu Ceza infaz Kurumu'ndaki etkinlikte ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Avrupa Birliği ülkelerinde yabancıların ağırlıklı kaldığı cezaevlerindeki sıralamaya bakıldığında Türkiye cezaevlerinin sosyal şartlar, fiziki koşullar bakımından ilk üç sıralarda yer aldığını belirterek, "Maltepe 3 Nolu Ceza İnfaz Kurumu'nda bin 500'ü aşkın yabancı uyruklu misafirimiz kalmaktadır. Onlar ülkelerine döndüklerinde, topluma kazandırılarak faydalı birer birey olacaklardır.'' ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Maltepe 3 Nolu Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan yabancı hükümlülerin hazırladığı şarkı ve gösterilerle son buldu.

Yorumlar