Eski MHP milletvekili Oğan:

-"(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Almanya eğer bir soykırım suçu görmek istiyorsa, 1992 tarihinde Hocalı'da Ermenistan'ın işlediği insanlık suçuna baksın"

Google Haberlere Abone ol
Eski MHP milletvekili Oğan:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Almanya eğer bir soykırım suçu görmek istiyorsa, 1992 tarihinde Hocalı'da Ermenistan'ın işlediği insanlık suçuna baksın." dedi.

Oğan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde partisinin üst kurul delegeleri ile bir araya gelerek, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının eleştiren Oğan, Almanya'nın kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini belirterek, söz konusu karara tüm ülkenin tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Oğan, şunları söyledi:

"Almanya, maalesef kendi tarihi ile yüzleşmek yerine kendisine suç ortağı arar gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin de bulunduğu bu memlekette bir soykırım suçunu ortaya atmaktadır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Hükümeti de bu konuda daha etkili çabalar sarf etmeye davet ediyorum. Almanya'da bulunan federasyonlara ve Türk toplumuna çağrıda bulunuyorum. Çok daha etkin önemlerle Almanya'ya Türk tarihine öyle çamur atmanın kolay bir iş olmadığını göstermemiz lazım. Almanya eğer bir soykırım suçu görmek istiyorsa, 1992 tarihinde Hocalı'da Ermenilerin işlediği insanlık suçuna baksın. Hiç kimse Türkiye'ye böyle bir insanlık suçunu, soykırım suçunu atamaz. Bunun için MHP genel merkezinde daha etkin olmaya davet ediyorum. "

MHP'de yaşanan kurultayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Oğan, yıllarca eline, koluna ve ayağına pranga vurulmuş olan ülkücü camiasının şahlanmak istediğini kaydederek, MHP'nin artık iktidara gelmesi gerektiğini vurguladı.

Oğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkücü hareketin iktidar özlemini bugün bir kez daha gördüm, ülkücü hareket iktidar olmak istiyor. Anadolu'nun her yerinde bunu görüyoruz. 19 Haziran'da tüzük kurultayımızı yapacağız. 19 Haziran'dan sonrada genel başkan seçimli kurultayımızı 10 Temmuz'da yapacağız. Genel merkezimizin kuru bir inatlaşmaya girmesi ve 19 Haziranı yani mahkeme kararını tanımıyorum demesini anlamakta mümkün değil. İnatlaşmaktan vazgeçin. "

"Gelin 19 Haziran'daki resmi mahkeme kararı ile mahkemenin yetkilendirdiği Çağrı Heyeti ile tüzük kurultayımızı yapalım." diyen Oğan, şunları kaydetti:

"Arada 15 günlük bir zamana ihtiyacımız var. Sayın genel başkanımızın ilan etmiş olduğu tarihte genel başkanlık seçimli kurultayımızı yapalım. Genel başkanımız bizim Devlet abimizdir. Düşsün önümüze, bizi toplasın etrafına, ülkücülere yakışır bir olgunlukta kurultayımızı yapalım. Onun dışında alternatif farklı tarihler önermek, bütün kurultayı bir güne sığdırmak, ileri de bizim önümüze büyük sorunlar çıkarır."


Yorumlar