Eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın vefatı

- Unakıtan’ın doğduğu ve büyüdüğü Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyü sakinleri, "Kemal ağabeylerini" kaybetmelerinin acısını yaşıyor - Unakıtan'ın çocukluk arkadaşı Özdemir: - "Birlikte koyun, keçi güderdik. Bakan olduktan sonra köyümüze ve ülkeye çok yararı oldu"

Google Haberlere Abone ol
Eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın vefatı

EDİRNE (AA) - Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın vefatı hemşehrilerini üzdü.

Unakıtan’ın doğduğu ve büyüdüğü Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyü sakinleri, "Kemal ağabeylerini" kaybetmelerinin acısını yaşıyor.

Unakıtan'ın çocukluk arkadaşı Yücel Özdemir (71), AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlikte çok vakit geçirdiklerini söyledi.

Unakıtan'ın çocukluğunda da çalışkan olduğunu söyleyen Özdemir, "Çocukluğumuzda köyde birçok iş yatık. Birlikte koyun, keçi güderdik. Bakan olduktan sonra köyümüze ve ülkeye çok yararı oldu. Köyümüze muhtarlığın da içerisinde yer aldığı Maliye Bakanı Konağı yaptırdı. Ben de geçmişte bir süre muhtarlık yapmıştım. Köyde yakın bir yere organize sanayi tesisi yaptırdı. Çalışmak isteyen gençlerimiz orada iş sahibi oldu. Bu bölgemiz için de çok yararlı bir yatırım oldu" diye konuştu.

En son bir ay önce İstanbul'da görüştüklerini anlatan Özdemir, "O zaman sağlığını sorduğumda 'iyiyim' demişti. Bugün haberini aldık. Üzüldük, Allah rahmet eylesin. Çok yararlı işler yaptı" dedi.

Domurcalı köyü eski imamı Halil Çavdar (81) da Unakıtan'ın vefatı nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti. Unakıtan'ın Edirne'de eğitim gördükten sonra siyasete atıldığını ve bakan olduğunu dile getiren Çavdar, şunları kaydetti:

"Köyümüz için büyük hizmetlerde bulundu. Kemal Bey kendisi mütevazi bir insandı. Halkın seviyesine inen, halkla bağdaşan ve halkla dertleşen bir insandı. Maliye bakanıyım diye insanlara kesinlikle tepeden bakan bir insan değildi. Gerek köyümüze gerek çevreye Maliye Bakanı olduktan sonra büyük hizmetlerde bulundu. Köyümüzde sulanmayan araziler vardı. Unakıtan bakan olduktan sonra köyümüze 9-10 tane kuyu açıldı. Şu an 3 bin dönüm arazimiz onun sayesinde sulanmaktadır. İçme suyumuz yoktu, onu da getirdi. Unutulmayacak hizmetlerde bulundu. Kendisi aynı zamanda benim talebem ve aile dostumdu. Ben din görevlisiydim köyümüzde. Köyün gençlerine dualar öğretiyorduk. Ondan sonra dostluğumuz devam etti."

Acılarının büyük olduğunu dile getiren Çavdar, Unakıtan'a Allah'tan rahmet diledi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Çam (76) ise köyde yaşayanların sabah okunan selanın ardından çok üzüldüğünü söyledi. Unakıtan'ın devlete ve millete birçok yararlı iş yaptığını söyleyen Çam, "Çok iyi insandı. Buralara gelirdi, bizlerle sohbet ederdi. Köyündeki her vatandaşın halini hatrını sorardı. Allah rahmet eylesin üzüldük" ifadelerini kullandı.

Bu arada yarın İstanbul'da toprağa verilecek Unakıtan'ın cenaze törenine katılmak isteyenler için Edirne Valiliği otobüs kaldıracak.


Yorumlar