Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın vefatı

- Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Yakın çalıştığım, çok iyi bildiğim, değer verdiğim bir ağabeyimizdi. Gerçekten çok üzüldüm. Türkiye'nin en zor döneminde bütçeyi çok iyi yönettiler. Türkiye'yi uçurumun eşiğinden çok daha iyi bir noktaya getirdiler" - Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Kemal Ağabey, arkasında hayırla anılacak birçok iş yaptı. Pratik çözümler üretebilen, çok kıvrak zekalı, eprili bir ağabeyimizdi. Enflasyonu en çok aşağı çeken, maliyede öngörülebilir politikalar üreten Maliye Bakanımızdı"

Google Haberlere Abone ol
Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın vefatı

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vefat eden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile yakın çalıştığını belirterek, "Çok iyi bildiğim, değer verdiğim bir ağabeyimizdi. Gerçekten çok üzüldüm. Türkiye'nin en zor döneminde bütçeyi çok iyi yönettiler. Türkiye'yi uçurumun eşiğinden çok daha iyi bir noktaya getirdiler." dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için parti genel merkezine gelen bazı bakanlar, eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın vefatıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Uzun dönem Maliye Bakanı olarak görev yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Unakıtan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Şimşek, "Yakın çalıştığım, çok iyi bildiğim, değer verdiğim bir ağabeyimizdi. Gerçekten çok üzüldüm. Ailesine, milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Türkiye'nin en zor döneminde bütçeyi çok iyi yönettiler. Türkiye'yi uçurumun eşiğinden çok daha iyi bir noktaya getirdiler. Türkiye'nin reform sürecinde ve mali disiplinin kurumsallaşması sürecinde büyük katkıları olan çok değerli bir insan." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Unakıtan'ın efsane işler yaptığını ve "Avrupa'nın En Başarılı Maliye Bakanı" seçildiğini anımsattı.

Türkiye'nin 2002 krizinden sonra ekonomik istikrarı sağlamasında ve kalkınma hamlesinde Unakıtan'ın politikalarının büyük önem taşıdığının altını çizen Kaynak, şöyle devam etti:

"Kemal Ağabey, arkasında hayırla anılacak birçok iş yaptı. Milletvekili olarak da birlikte çalışma şansına sahip oldum. Pratik çözümler üretebilen, çok kıvrak zekalı, esprili bir ağabeyimizdi. Maliye Bakanı olduğu dönemde en fazla büyüyen, enflasyonu en çok aşağı çeken, maliyede öngörülebilir politikalar üreten Maliye Bakanımızdı. Rabbim cennetiyle ödüllendirsin. Tüm milletimizin başı sağolsun."

- "Esprili kişiliğini herkes biliyordu"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu sabah üzücü bir haber aldıklarını ifade ederek, "Uzun yıllar milletvekilliği, AK Parti kabinelerinde bakanlık yapan çok değerli ağabeyimiz Kemal Unakıtan Bey'in Hakkın rahmetine kavuştuğu haberini aldık. Tüm ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yıllarca yakın çalıştık, farklı bir kişiliği vardı. Esprili kişiliğini herkes biliyordu." diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, "Çok değerli bir büyüğümüzdü" dediği Unakıtan'ın Maliye Bakanı olduğu dönemde hükümete önemli katkılar yaptığını söyledi. Unakıtan'a Allah'tan rahmet dileyen Elvan, "AK Parti camiasına, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdü. Çok üzüldük. Başımız sağolsun." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Unakıtan için Allah'tan rahmet dileyerek, "Maliye Bakanlığı denildiğinde ve AK Parti iktidarları denildiğinde özdeşleştiren, konusuna hakim, maliyeden gelen kökeniyle dört dörtlük birisiydi. Allah mekanını cennet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyorum." açıklamasını yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Unakıtan'ın tecrübeli bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Maliyeyi bilen, partimize emekler veren önemli bir devlet adamı. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Unakıtan için, "Değerli bir siyaset adamıydı. AK Parti ailesine, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.


Yorumlar