Eski maden ocakları tabiata geri kazandırılıyor

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya'da 399 dekar maden sahasını rehabilite etti - Bakan Eroğlu: - "2018 yılına kadar toplam 867 dekar alanı kapsayan 26 eski maden ocağı sahası rehabilite edilecek"

Google Haberlere Abone ol
Eski maden ocakları tabiata geri kazandırılıyor

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde, Sakarya'da 399 dekar maden sahası rehabilite edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yer üstü ve yer altı kaynaklarının ulusal ekonomiye kazandırılması ve insanlığın yararına kullanılmasının herkes tarafından kabul gören bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Bu kapsamda madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve tabiata geri kazandırılması için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini aktaran Eroğlu, çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çalışmalar üç güzide kurumumuz Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor. 2014'te kabul edilen eylem planı kapsamında 2018 yılına kadar toplam 867 dekar alanı kapsayan 26 eski maden ocağı sahası rehabilite edilecek."

Çalışmaların Sakarya'da da sürdürüldüğüne işaret eden Bakan Eroğlu, "Plan çerçevesinde Sakarya'da 399 dekar maden sahası rehabilite edildi." bilgisini verdi.

Hiçbir arazinin atıl kalmayacağına dikkati çeken Eroğlu, "Rehabilite edilemeyen sahalarda ise kamu yararı ve ihtiyacı gözetilerek rekreasyon alanı, katı atık depolama alanı, yangın havuzu, tabiat parkı ve spor tesisi gibi yapılar yapılacak." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar