Eski kız arkadaşının ağabeyini öldüren kişi tutuklandı

- Çankaya'da başkasıyla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü eski kız arkadaşını gizlice girdiği evde silahla yaralayan, ağabeyini ise öldüren zanlı yakalandı - Tutuklanan zanlının, eski kız arkadaşının makyaj malzemelerine tuz ruhu karıştırdığı, bu sırada iki kardeşin eve gelmeleri üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Eski kız arkadaşının ağabeyini öldüren kişi tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara'da başkasıyla ilişkisi olduğunu öne sürdüğü eski kız arkadaşını gizlice girdiği evde silahla yaralayan, ağabeyini de öldüren zanlı tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara'da bir animasyon şirketi işleten Oktay A. (38) ve kardeşi Şenay A. (33), 6 Mayıs Cuma günü saat 21.00 sıralarında Çankaya Libya Caddesi'ndeki evlerine geldiklerinde, elektriğin olmadığını fark etti.

Sigortaları kontrol etmek isteyen Oktay A, daha önce eve gizlice giren kişinin açtığı ateş sonucu, vücuduna isabet eden 6 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçmaya çalışan Şenay A. ise bacağından vuruldu. Kar maskeli zanlı, olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili Çorum'da 2 kişiyi gözaltına aldı.

- Makyaj malzemelerine tuz ruhu karıştırmış

Polisin yaptığı çalışmada, Şenay A'nın eski erkek arkadaşı Ali K'nın (38), olay günü kadının kuzeni Volkan S. (27) ile Çorum'dan Ankara'ya geldikleri, olaydan yaklaşık 2 saat önce alışveriş merkezinde sinemaya girdikleri belirlendi.

Volkan S'ye işi olduğunu söyleyerek filmi izlemeden salondan ayrılan ve daha sonra gizlice eski kız arkadaşının evine giren Ali K'nın, sigortaları bozduktan sonra Şenay A'nın makyaj malzemelerine tuz ruhu karıştırdığı, bu sırada iki kardeşin eve gelmesi üzerine silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Olayın ardından tekrar alışveriş merkezine giden Ali K'nın, Volkan S. ile buluştuğu, iki arkadaşın Çorum'a döndüğü belirlendi.

Emniyette sorgulanan zanlılardan Ali K. suçunu itiraf etti. 10 senelik ilişkileri bulunan Şenay A. ile yaklaşık 2 yıl önce ilişkilerinin bitmesine rağmen arkadaş olarak görüşmeyi sürdürdüklerini anlatan zanlının, yeni bir erkek arkadaşı olduğu için kendisiyle görüşmek istemeyen Şenay A'yı cezalandırmaya karar verdiğini söylediği bildirildi.

Öte yandan öldürülen Oktay A'nın, Ali K'nın çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Volkan S. serbest bırakılırken, Ali K. tutuklandı.

Olaydan hafif yaralı kurtulan Şenay A'nın ise tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildiği belirtildi.

Yorumlar