Eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak'ın yargılandığı dava

- Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan yargılandığı davadan beraat etti

Google Haberlere Abone ol
Eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak'ın yargılandığı dava

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan yargılandığı davadan beraatine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Altıparmak ve avukatı katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından, Altıparmak'ın savunmasına geçildi.

Altıparmak, 2012-2013 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığını belirterek, görev süresinde Çözüm Süreci ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra emekli olmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Dava konusu konuşmayı, emekli olduktan sonra fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında açıkladığını öne süren Altıparmak, "Bu görüşlerin devlet sırrı niteliğinde bir açıklama olmadığı ve benim görüşlerim olduğu, bilirkişi raporlarınca sabittir. Söz konusu konuşmadaki bilgilerin devlet sırrı niteliği taşımadığı ortadadır." dedi.

Açıklamalarında devlet sırrı niteliğinde bir belgenin olmadığını savunan Altıparmak, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, görüşünde, suçun yasal şartlarının oluşmadığından Altıparmak'ın beraatini istedi. Mahkeme, cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda Altıparmak'ın beraatine karar verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak hakkında Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin "Fetullahçı Terör Örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 2 ayrı dava, siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinlenmesi iddiasıyla bir dava ve aralarında askeri projelerde yer alan görevliler ile bazı politikacıların da bulunduğu çok sayıda kişinin usulsüz dinlenmesi iddiasıyla da bir dava bulunuyor.

Yorumlar