Eski emniyet müdürleri gözaltında

-Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu gece, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle emniyetle ilişikleri kesilen ve haklarında yakalama kararı bulunan eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı ile Gürsel Aktepe, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı giriş kapısı yakınlarında gözaltına alındı - Olay yerinde bulunan ve kaçmayı başaran eski emniyet müdürü Recep Güven'in yakalanmasına çalışılıyor

Google Haberlere Abone ol
Eski emniyet müdürleri gözaltında

ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunulduğu gece, emniyetle ilişikleri kesilen ve haklarında yakalama kararı bulunan eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı ile Gürsel Aktepe, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın giriş kapısı yakınlarında gözaltına alındı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 15 Temmuz Cuma gecesi, FETÖ üyelerince organize edilen darbe girişimi sırasında, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle emniyetle ilişikleri kesilen üç isim Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı giriş kapısı yakınlarında görüldü.

Ekiplerin müdahalesi sonucu haklarında yakalama kararı bulunan eski emniyet müdürlerinden Lokman Kırcılı ve Gürsel Aktepe gözaltına alındı. Yine aynı yerdeki eski Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Recep Güven'in ise kaçmayı başardığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Kırcılı ve Aktepe'nin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği ve ifade işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

- 3 kişi hakkında da yakalama kararı bulunuyordu

Kırcılı hakkında "Selam Tevhid" soruşturması ile Ankara merkezli "Usulsüz Dinleme" ve "VIP Dinleme" davaları, Aktepe ile Güven hakkında ise Ankara merkezli "Usulsüz Dinleme" ve "VIP Dinleme" davalarından yakalama kararı bulunuyordu.

Firari emniyet müdürlerinin emniyet ile ilişikleri, İç Güvenlik Paketi sonrasında emniyette yapılan düzenleme kapsamında, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle kesilmişti.

Yorumlar