ESKEP’in yeni merkezi açıldı

Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı’nın (ESKEP)yeni merkezinin açılışını yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüpsultan’da özellikle hem kadınlarımızın ev ekonomisine istihdam oluşturmak adına, hem de kendilerine psikolojik ve sosyal anlamda hobi olması anlamında baştan beri bu tip programları yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ESKEP’in yeni merkezi açıldı

Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı’nın (ESKEP)yeni merkezinin açılışını yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüpsultan’da özellikle hem kadınlarımızın ev ekonomisine istihdam oluşturmak adına, hem de kendilerine psikolojik ve sosyal anlamda hobi olması anlamında baştan beri bu tip programları yapıyoruz" dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, düzenlenen bir törenle, Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı’nın (ESKEP)yeni merkezinin açılışını yaptı.

ESKEP’in yeni binasının açılışına, Başkan Remzi Aydın’ı, Makedonya’dan ziyarete gelen Haraçina Belediye Başkanı Milikiye Halimi, Makedonya Ziraat Bakanlığı Orman ve Avcılık Genel Müdürü Driton Nebiyu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç, AK Parti Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel ile Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda Eyüpsultanlı kadın katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Aydın, “Bu program yaklaşık 2 yıldan beri faaliyette. Burada fiziki olarak ilk defa açılışını yapacağız”dedi.

Konuşmasında, göreve geldiği ilk günden itibaren ESKEP’in çok önem verdiği bir faaliyet olduğunu da belirten Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti;

“Kadınlarımızın, hayatın her alanında erkeği ile yan yana olması esastır. Geçmişe baktığımızda bunu görebiliyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda cephede erkeğinin yanında ya da arkasında, siyasi hayatta, kültürel hayatta, sanat hayatında, ticarette velhasıl her alanda erkeği ile beraber yan yanalar. Biz Eyüpsultan’da özellikle hem kadınlarımızın ev ekonomisine istihdam oluşturmak adına, hem de kendilerine psikolojik ve sosyal anlamda hobi olması anlamında baştan beri bu tip programları yapıyoruz. ESKEP bugün itibariyle, aşçılık, kuaförlük, takı tasarım gibi 6 tane atölyeye sahip ve 220 tane kursiyerimiz burada eğitim görüyor.

Burada olmayıp evlerinde ürün yapıp bize teslim eden ve bizim aracılığımızla sattığımız 600 civarında bayan kardeşimiz var. Bu güzel bir program. Bu anlamda ki hedeflerimizi tam anlamıyla yakalamak için biraz daha çalışacağız.”

Haraçina Belediye Başkanı Halimi ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Açılışınız hayırlı olsun. İnşallah Başkanınızla birlikte her zaman mutlu, mesut belediyenizi yönetir ve böyle güzel açılışlarla beraber olursunuz.”

ESKEP aile bütçesine katkı sağlıyor

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmetlerini sürdüren ESKEP, Eyüpsultanlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirirken, onların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına da imkân sağlıyor.Üretici kadınlar ile tüketiciyi bir araya getiren ESKEP sayesinde Eyüpsultanlı kadınlar, hem ekonomik ve sosyal yönden kalkınırken, hem de beceri ve yetenekleri doğrultusunda verilen mesleki eğitimlerle geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyor.

ESKEP kursları ile kadınların iş hayatına atılmaları destekleniyor. Burada aşçılık, kuaförlük, takı tasarımı, iğne oyası ve el nakışı gibi kurslar veriliyor. Halk Eğitim ile ortaklaşa verilen kursların sonunda eğitimi tamamlayan kadınlara sertifika dağıtılarak kariyerlerinde yeni ufuklar açılmasına zemin oluşturuluyor.

ESKEP’li kadınların el emeği göz nuru eserleri, yelek, çanta, takı, patik ve daha birçok ürünüEyüpsultan Tarihi Oyuncakçılar Çarşısı’nda bulunan ESKEP standında satışa sunuluyor.

Yorumlar