Eşinin şehit olduğu yerde gönüllü korucu oldu

Ağrı'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in eşi 22 yaşındaki Tuba Gücüyetmez, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı emrinde gönüllü güvenlik korucusu olarak göreve başladı.

Google Haberlere Abone ol
Eşinin şehit olduğu yerde gönüllü korucu oldu

Doğubayazıt İlçesi yakınlarındaki Tendürek Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez ile 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Alper Seven geçen 11 Mayıs'ta şehit düştü.

Erzurum'da düzenlenen törene Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in iki ay önce evlendiği eşi Tuba da katıldı. Törende gözyaşlarına boğulan ev kadını Tuba Gücüyetmez, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu selamlayarak, "Eşim ve Alper çok iyi iki arkadaştı. Ölüme de birlikte gittiler" demişti.

GÖNÜLLÜ KORUCU OLMA İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

Mehmet Gücüyetmez'in cenazesinin memleketi Hatay'da toprağa verilmesinin ardından Ağrı'ya gelen Tuba Gücüyetmez, eşinin şehit olduğu bölgede gönüllü güvenlik korucusu olacağını söyledi, bu isteği de kabul edildi.

Tuba Gücüyetmez, Ağrı'daki Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görevli eşi Mehmet Gücüyetmez'in silah arkadaşları ile birlikte Tendürek Dağı'nda nöbet tuttu, terörle mücadele saflarında yerini aldı.

Tuba Gücüyetmez duygularını şöyle anlattı: "Eşimin izinden gitmeyi kendime görev bildim. Kanımın son damlasına kadar ülkem ve bayrağım uğruna mücadele etmeye devam edeceğim.

Yorumlar

Rahmi turan Üç kagıtcılar sakın almayın