Eşini parçalayarak öldüren sanığın davasında karar

- Bıçaklayarak öldürdüğü eşini parçalara ayırıp çöpe attığı öne sürülen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Eşini parçalayarak öldüren sanığın davasında karar

İSTANBUL (AA) - Üsküdar'da 17 yıllık eşini bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöpe attığı öne sürülen kişiye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tahir Kart ile taraf avukatları katıldı.

Öldürülen Kübra Kart'ın ailesinin avukatı Barış Karlı, duruşmada söz alarak, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Tahir Kart'ın avukatı Niyazi Karaman da "Müvekkilimin akıl hastası olduğunu iddia etmekteyiz. Zira eşini öldürmesi için bir neden yoktur." dedi.

Son sözü sorulan Tahir Kart ise "Eşimi çok seviyordum. Bana muska yaptıklarından dolayı eşimi öldürdüm. Sandalyelerin havada uçuştuğunu gördüm. Eşimi öldürmeseydim bana bomba atacaklardı." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Kart'ı eşini "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Eylemin işleniş şeklinde ve sanığın kişiliğinde takdiri indirim nedeni oluşturabilecek bir neden görülmediğine hükmeden mahkeme, cezada herhangi bir indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 Şubat'ta Çengelköy'deki evlerinde birlikte yemek yedikten sonra eşi Kübra Kart'ı bıçakladığı, cesedini testereyle 40-50 parçaya ayırdığı, poşetlere koyarak eve yakın yeraltı çöp konteynerine attığı iddia edilen Tahir Kart hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar